Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Kinisjärvi öppnar för Sundsvall Hockey: "Ville förlänga mitt kontrakt i julas"

Markus Kinisjärvis kontrakt med Sundsvall Hockey är över och än är inget nytt kontrakt klart. Men han känner ingen stress: "Jag försöker hålla dörrarna öppna", säger 24-åringen, som också öppnar för fortsatt spel i Sundsvall.

Annons

Markus Kinisjärvi öppnar för att komma tillbaka till Sundsvall Hockey nu när kontraktet gått ut.

Det blev 25 poäng under grundserien och fyra i kvalspelet för Markus Kinisjärvi men Sundsvall Hockey föll ur Hockeyallsvenskan och samtidigt löpte kontraktet ut. Men Kinisjärvi känner ingen oro.

– Jag pratar med min agent Martin Nilsson några gånger i veckan och han uppdaterar mig på hur läget är. Ingenting är klart än, utan jag försöker hålla dörrarna öppna, säger han till Sporten.

Markus Kinisjärvi, som fostrades i Köping HC, kom till Sundsvall 2014, efter sju säsonger i VIK Västerås. Den sistnämnda kan också bli slutdestination för centern till nästa säsong men där kommer konkurrensen att blir hård. Truppen består redan av fyra centrar.

– Jag vill gärna att det ska bli rätt i år. Därför tar jag det lite lugnt och ser vad som kommer upp. Jag vill inte stressa fram något, säger han till Sporten.

Han menar att hans agent har kontakt med "flera klubbar" men ingenting är skrivet och klart ännu. Samtidigt öppnar han för att det finns en chans att han återkommer till Sundsvall.

– Sundsvall är en av klubbarna som min agent varit i kontakt med. De ville förlänga mitt kontrakt redan i julas utifall vi skulle bli kvar i allsvenskan men sen blev det ju inte så och vi åkte ut tyvärr.

Även om Sundsvall står på listan över möjliga destinationer till nästa säsong klappar hjärtat extra för moderklubben. Men Markus Kinisjärvi vill mer just nu.

– KHC kommer alltid finnas nära mitt hjärta. Det är ju min moderklubb och där jag fostrats sedan barnsben, men just nu vill jag lira i en klubb där ambitionen är att spela högre upp. Jag har fortfarande det i mig och vill till en klubb där jag kan ta mig framåt och fortsätta utvecklas.

LÄS MER:

Sundsvallstränarens kritik mot spelarna: "Fysiska statusen var inte bra när jag kom"

Raset fortsätter – femte raka förlusten i kvalserien för Sundsvall

Hamrins dom: Så har spelarna i Sundsvall Hockey och Timrå IK presterat – betyg på samtliga

Mer läsning

Annons