Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelpads TV-puckslag genrepar i Östersund

Medelpads distriktslag blandade och gav under Norrcup i Östersund. Helgen är lagets genrep inför kvalet till TV-pucken 2016 om två veckor.

Annons

Medelpad föll i en jämn och tät match mot Ångermanland.

TV-pucken 2016 närmar sig. Norrlandsdistrikens främsta spelare födda 2001 slipade på formen inför den anrika ungdomsturneringen med helgens Norrcup. Spelplats var Östersund arena. Under fredag och lördag med gruppspel, och avslutningsvis semifinal och final på söndagsförmiddagen.

Jämtland/Härjedalen, Medelpad, Norrbotten och Västerbotten. Och så TV-puckens regerande mästardistrikt Ångermanland.

Och jodå, ångermanlänningarna blir att räkna med även i år.

Fyra raka segrar över granndistrikten blev det. Närmast att hota var Medelpad som låg under med uddamålet fram till att en minut återstod. En fin insats av Medelpad som ryckte upp sig efter plumpen tidigare på morgonen när laget föll med 1–4 mot Västerbotten.

– Det är bedrövligt. Vi är inte med. Jag vet inte om det var för tidigt på morgonen eller vad det var, men något stämde inte, säger Medelpads förbundskapten Simon Hedefalk, som kunde glädja sig desto mer åt insatsen mot Ångermanland.

– Det vi visar nu mot Ångermanland så slår vi Västerbotten. Det här (Ångermanland) är ett jättebra lag. Det laget kan vinna TV-pucken som de spelar.

Det blev sedan förlust med stora siffror mot Norrbotten (1–8) för Medelpad som mötte Ångermanland igen i semifinalen på söndag (förlust 1–5).

Medelpad har starka kort på målvaktssidan i Johan Nyborg och Noah Melarti.

Både Västerbotten och Jämtland/Härjedalen (som besegrades enkelt) väntar i september i kvalet där laget har som mål att ta sig vidare till huvudturneringen. Så här säger förbundskaptenen för distriktslaget om årets trupp.

– Den känns rejäl. Det här är bra grabbar. Det är vad vi har gått efter. Det är teamwork. Om vi vinner så vinner vi på det och inte genom det individuella. Sedan har vi fantastiska målvakter i Johan Nyborg och Noah Melarti. Håller de tätt så kommer vi att vinna matcher, säger Simon Hedefalk, som också passade på att berömma Östersund arena.

– Fantastiskt. Östersund har lyckats med det här. Sundsvall behöver det, något liknande. Det finns ju Gärde, och E.ON-arena (numera NHK), men det här är riktigt bra. Bra upplägg med allting. Centralt och snyggt, hälsar Simon Hedefalk.

Medelpad föll i en jämn och tät match mot Ångermanland.

Helgens resultat:

Fredag:

Jämtland/Härjedalen–Medelpad 0–8 (0–3, 0–5)

Västerbotten–Ångermanland 1–5 (1–3, 0–2)

Norrbotten–Jämtland/Härjedalen 13–1 (5–0, 8–1)

Lördag:

Medelpad–Västerbotten 1–4 (0–2, 1–2)

Ångermanland–Norrbotten 4–0 (2–0, 2–0)

Jämtland/Härjedalen–Västerbotten 2–4 (2–2, 0–2)

Medelpad–Ångermanland 0–2 (0–1, 0–1)

Västerbotten–Norrbotten 3–8 (2–4, 1–4)

Ångermanland–Jämtland/Härjedalen 8–1 (3–0, 5–1)

Norrbotten–Medelpad 8–1 (4–0, 4–1)

Söndag:

Semi 1: Ångermanland–Medelpad 5–1 (2–1, 3–0)

Semi 2: Norrbotten–Västerbotten 1–0 (0–0, 1–0)

Final: Ångermanland–Norrbotten 1–4 (0–2, 1–2)

Mer läsning

Annons