Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-profilens önskan: Gör Henrik Zetterberg till kapten i World Cup

Nio spelare i Tre Kronors World Cup-trupp har kaptensansvar i NHL. Vem ska leda laget i höstens stora turnering? Niklas Kronwall tycker det är ett givet val. – Henrik Zetterberg. Han är så proffsig rakt igenom, säger Niklas Kronwall till Sportbladet.

Annons

Niklas Kronwall tycker att Henrik Zetterberg - precis som i Red Wings - ska få bära C:et.

I september är det dags – då startar nämligen omtalade World Cup som är tillbaka efter 12 års frånvaro.

Sverige kommer till turneringen – precis som många andra lag – med en stjärnspäckad trupp. Backbesättningen anses vara en av de bästa i världen och i mål vaktar superstjärnan Henrik Lundqvist.

Framåt finns dessutom spetslirare som har avgörande roller i sina klubblag. Till exempel Henrik Zetterberg. Timråprofilen som fick ansvaret som kapten i OS i Sotji fram tills ryggskadan som tvingade honom att hoppa av.

Nu, två år senare, tycker Niklas Kronwall – lagkamrat i Detroit Red Wings – att Zetterberg förtjänar en ny chans.

– Hade det varit mitt val så är det enkelt. Det finns bara en. Jag ser Zetterberg varje dag och han är bäst, hela tiden. Bra kille i omklädningsrummet, bra på isen och han kan media. Han är den kaptenen som Tre Kronor behöver, säger han till Sportbladet.

LÄS MER: Avslöjar: Andreas Molinder nobbar spel utomlands – stannar i Timrå

Sammanlagt är det nio spelare i Tre Kronors trupp som har kaptensansvar på något sätt i NHL. Förbundskaptenen berättar att ett beslut om vem som blir Sveriges kapten kan tas nästa vecka.

– Han ska stå för ledarskap och ska vara någon som varit med ett tag. Han är även någon som är en länk mellan spelarna och ledarna. Och han ska ha erfarenhet av ha varit pressad i olika situationer. Samt att vara en god lagkamrat, säger han.

LÄS MER: Timrå i möte med Sebastian Lauritzen – nu startar jakten som ska övertyga honom: "Det bör hända något"

Mer läsning

Annons