Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-stjärnan Alexander Steen riskerar att missa World Cup: "Det är bara axeln jag väntar på"

Alexander Steen kan missa World Cup i år. Han opererades för sin axelskada i början av juni. Men om axeln hinner läka i tid eller inte är fortfarande ett frågetecken.

Annons

Det var i februari som NHL-spelaren Alexander Steen drog på sig en axelskada under en match mot Arizona i samband med en tackling. Något som ledde till att han missade 15 matcher. Men han lyckades komma tillbaka i slutet av grundserien och spela i Stanley Cup-slutspelet.

I mitten av juni opererades han för sin axelskada och nu riskerar han att missa Word Cup som startar den 17 september.

– Det är svårt att säga om jag kommer kunna delta eller inte, det blir tight, säger Alexander Steen.

I vanliga fall bor Alexander Steen i USA och spelar i NHL för St. Louis Blues. Nu är han på plats i Sundsvall framförallt för att han leder Steen Hockeycamp. Men han är sen en tid tillbaka bosatt i Sundsvall, och har periodvis tränat med Sundsvall Hockey under några år.

–I år är jag osäker på om jag kommer vara med och träna på isen med Sundsvall. Men jag är otrolig tacksam för jag kan vara med och träna med dem. Det är oroligt nyttigt att träna med ett lag istället för att köra själv, säger han.

Det är drygt sju veckor sedan Alexander Steen opererades. Träningsmässigt har han kört mycket rehabilitering och kondition. Han åker tillbaka till USA den 15 augusti för att träffa läkaren.

– Det är då jag vet om jag är nära eller om det inte finns någon chans. Det är bara axeln jag väntar på, att den ska läka. Jag hoppas såklart på att kunna vara med, jag tror vi har en chans att gå långt, säger Alexander Steen.

Mer läsning

Annons