Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Sundsvallsspelaren NHL-nätade - hoppas på en plats i Rangerstruppen

/
  • Oscar Lindberg har haft på sig tröjan förr men har ännu inte tagit sig in i truppen. Efter nattens succé har han tagit ett steg närmare en ordinarie plats.

Förre Sundsvallsspelaren Oscar Lindberg gör sitt för att bli ordinarie i Rangers a-lag i år. I vad som beskrivs som en ganska stirrig försäsongsmatch mot Devils visade han att han platsar.

Annons

I tredje perioden nätade han bakom Magnus Hellberg i New Jersey Devils-kassen. Landsmannen och lagkamraten i Rangers Viktor Stålberg nätade också i sin första match för Rangers, som slutade 6-3 till hemmalaget på Madison Square Garden.

Lindberg, som är uppväxt i Skellefteå AIK, spelade för Sundsvall säsongen 2011/12 och kom till New York förra året men har alltså inte lyckats vinna åt sig en ordinarie plats i a-laget. I stället har han två lyckade säsonger i farmarlaget Hartford Wolfpack bakom sig men han är nu bestämd i målsättningen att ta en plats i Rangers i år.

– Absolut, det är det jag siktar på. Det är tuff konkurrens, men det har gått bättre och bättre här borta, andra halvan av fjolårssäsongen var riktigt lyckad. Så jag tycker det är dags nu, säger den förre Skellefteå-stjärnan till Sportbladet.

Mer läsning

Annons