Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart när Steen besökte Gärdehov

/

När ungdomarna på Sundsvall Hockeys sommarskola äntrade isen under tisdagen fick de finbesök i form av St. Louis målglade forward Alexander Steen.
– Det har varit bra humör och bra tempo, säger NHL-proffset.

Annons

Drygt 130 hockeyspelare var de som fick chansen att lira med en av Sveriges bästa hockeyspelare.

Alexander Steen, som spenderar sommaren i sitt hem i Sundsvall, passade på att träffa hockeyskolans deltagare när de hade sina dagliga ispass.

– Det är väldigt roligt. Jag minns hur det var själv när jag träffade mina idoler och NHL-spelare när jag växte upp. Man tittade på hur de knöt skridskorna, hanterade klubban, olika gester som man tog efter. Det är kul att vara på andra sidan nu när man ser hur barnen gör likadant, säger han.

Steen och hans St. Louis Blues kommer från en tuff säsong då man som en av favoriterna till Stanley Cup-segern åkte ut redan i den första omgången av slutspelet. Det för andra året i rad.

– Det är nästan så att man slösar bort en säsong, eller i alla fall en riktigt bra chans att vinna. Nu är vi och fansen riktigt revanschsugna.

Det har klubben även visat på spelarmarknaden då man har rustat ordentligt inför kommande säsong. Stjärncentern Paul Stastny har ankommit från Colorado och kommer att bilda kedja med just Alexander Steen och ytterligare en svensk, som även han är ny i föreningen. Nämligen SHL-slutspelets och Skellefteås poängkung Joakim Lindström.

– Jag har länge tyckt att "Jocke" har haft kvaliteterna att kunna spela där borta, men inte riktigt fått chansen. Nu har han exploderat här hemma i Europa, inte bara i SHL utan även landslaget. Så det känns väldigt inspirerande att spela med honom.

Förra säsongen gjorde Steen 33 mål, vilket är hans bästa notering under tiden i NHL. Inför kommande säsong har han inte suttit några personliga mål utan han har bara en sak i tanken.

– Jag vill vinna någonting. Nu har det varit för många somrar där man har gått omkring och funderat över vad man kunde ha gjort bättre under säsongen. Vi torskade ju guldet i OS också när vi hade chansen, och nu vet man aldrig om man får den möjligheten igen. Så jag är extremt sugen på att vinna, säger Steen.

Mer läsning

Annons