Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget Philadelphia för Gustafsson

/

Nyligen berättade Erik Gustafsson att han siktar på spel i NHL kommande säsong.
Nu står det klart att det i så fall inte blir med Philadelphia Flyers.
– Det kan vara bra med en nystart, säger Gustafsson.

Annons

I en intervju med ST-sporten för en tid sedan berättade Erik Gustafsson att han satsade alla kort på spel i NHL kommande säsong.

Gustafsson spelade den gångna säsongen i KHL med Avangard Omsk, men har tidigare representerat Philadelphia Flyers i NHL.

Flyers äger fortfarande rättigheterna till backen – men nu står det klart att han inte återvänder dit då klubben börjat fylla sin backsida.

– Ja, i alla fall den här säsongen som kommer. Det är nog helt omöjligt. Det hade varit roligt men nu blir det nog inte så. Samtidigt gör det mig inte så mycket och det kan vara bra att börja på något helt nytt, säger Gustafsson.

– De har väl sagt att de kan tänka sig att gå med på en trejd, fortsätter han.

Målsättningen är fortfarande spel i Nordamerika, men i så fall i en annan NHL-klubb.

– Jag är lite överraskad för jag tycker att jag gjort en bra säsong. Nu hoppas jag få chansen någon annanstans och det kan vara bra att börja på något nytt, säger han.

Någon återkomst till Avangard Omsk eller KHL blir det inte heller kommande säsong.

– Jag har sagt att jag vill vänta på NHL och de måste gå vidare med sitt lagbygge. Däremot skulle jag gärna återvända dit i framtiden, säger Erik Gustafsson.

Ett alternativ för Gustafsson är att skriva på för en europeisk klubb, där den schweiziska ligan är ett hett spår, men att i så fall skriva in en NHL-klausul. Däremot är SHL inte aktuellt, berättar han.

– Jag ska prata mer med agenten till veckan så får vi se vad det finns för alternativ, säger han.

Mer läsning

Annons