Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-stjärnan om derbyt mellan Sundsvall Hockey och Timrå IK: "En stor fest"

/
  • Anton Lander under en träning med Timrå IK. Att han stannade kvar länge i Sverige den här sommaren är en anledning till att han imponerat under försäsongen.

NHL-spelaren Anton Lander är fostrad i Timrå IK och har mött Sundsvall Hockey som ung.
Inför årets första derby ger han sin syn på att lagen spelar i samma serie – och skickar en hälsning till Timråspelarna.

Annons

NHL-säsongen inleds den här veckan och Timråprodukten Anton Lander är Edmonton Oilers främste målskytt på försäsongen.

Anledningen bakom succén är enligt honom själv att han stannade kvar extra längre i Sverige och tränade med Timrå IK inför årets säsong, något som han nyligen berättade om i en stor intervju med Sundsvalls Tidning.

Läs också: Lander: "Nyckeln är att jag tränade med Timrå"

– Jag tror nyckeln var att jag beslutade mig för att stanna hemma lite längre och köra på is med Timrå i somras, i stället för att åka över för tidigt hit. Det upplägget kommer jag nog fortsätta med, att åka lite senare och vara på is med ett lag och riktiga träningar, sa han då.

Inför säsongens första derby mellan Sundsvall Hockey och Timrå IK berättar NHL-spelaren nu om sina tankar kring att lagen möts.

– Fantastiskt kul att Sundsvall och Timrå är i samma serie. Det gynnar idrotten i Sundsvall och Timrå, det är bara roligt och en positiv sak, säger Lander.

Har du några egna derbyminnen?

– Ja, det är väl mycket från när man var yngre och mötte Sundsvall. Sedan tror jag att jag var med två gånger på seniornivå mot dem. Derbyn är det man lever för när man är spelare, det är de bästa matcherna man kan spela. Både på och utanför isen är det en stor fest tycker jag. Det är bara positivt, och jag har roliga minnen från derbyna mot Sundsvall.

Har du någon hälsning till Timråspelarna inför derbyt?

– Lycka till, och njut!

Mer läsning

Annons