Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zätas Detroit tvingas till avgörande match

/

Detroit Red Wings hade chansen att säkra en kvartsfinalplats hemma i Joe Louis Arena.
Men i stället tvingade Tampa Bay fram en sjunde och avgörande match.

Annons

Efter att ha vunnit match fem på bortaplan i Amalie Arena i Tampa Bay med klara 4–0 hade Henrik Zetterbergs Detroit Red Wings chansen att säkra en kvartsfinalplats inför hemmapubliken i Joe Louis Arena. Men det var Tampa Bay som direkt tog kommandot i matchen – anförda av Victor Hedman, som slog en lång öppnande passning stenhårt genom hela banan fram till Nikita Kucherov på offensiv blå, Kucherov spelade vidare till Tyler Johnson som satte 1–0.

Tampa Bay gick sedan ifrån till 3–0 innan Detroit började jaga ikapp. Men närmare än till 2–3 via två reduceringar av Tomas Tatar kom laget aldrig. I stället kunde Tampa gå ifrån ytterligare och vinna med klara 5–2 och kvittera till 3–3 i matcher.

För Henrik Zetterbergs del gick det tyngre i matchen, 34-åringen lämnade isen poänglös och med dystra -3 i plus minus-statistiken.

Matchserien vänder därmed tillbaka till Amalie Arena och Tampa Bay för en sjunde och direkt avgörande match lagen emellan på onsdag natt.

Och för Tre Kronors förbundskapten Per Mårts innebär det ytterligare någon dags väntan på att någon svensk ur matchserien ska bli tillgänglig för VM-spel.

Se alla resultat, målgörare och statistik

Mer läsning

Annons