Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zätas Detroit utslaget ur Stanley Cup

/

Trots ledning med 3–2 i matcher blir det inget fortsatt spel i Stanley Cup för Henrik Zetterberg och hans Detroit Red Wings.
Nattens sjunde och avgörande match vann Tampa Bay med 2–0 – det sista målet inprickat av Anton Strålman.
Därmed är Zäta tillgänglig för VM.
– Jag har bestämt mig för hur jag ska göra, säger Zetterberg till Sportbladet.

Annons

Trots två matchbollar lyckades Detroit Red Wings inte betvinga Tampa Bay i NHL-slutspelets Stanley Cup. I nattens sjunde och helt avgörande match i Amalie Arena i Tampa Bay var matchen länge mållös, efter två spelade perioder lyste det fortfarande 0–0 på resultattavlan.

3.58 in i perioden tände dock Braydon Coburn Tampa Bays hopp – samtidigt som han släckte Detroits dito. Med 1.18 kvar av matchen släckte sedan Anton Strålman Detroits hopp helt och hållet då han skickade in 2–0-pucken i tom bur sedan Detroit tagit ut målvakten i jakt på den slutforcering som direkt kom av sig.

4–3 i matcher till Anton Strålman och hans Tampa Bay Lightning som nu ställs mot Montreal Canadiens i kvartsfinal. För Henrik Zetterberg är dock säsongen över, i alla fall den i NHL. Det snöpliga uttåget innebär dock samtidigt att den svenske superstjärnan nu finns tillgänglig för Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts och det VM som börjar i Prag på fredag.

Zäta har tagit beslut om hur han ska göra angående VM, men inte meddelat förbundskaptenerna ännu.

– Jag har bestämt mig för hur jag ska göra, men jag vill meddela ”Pelle” och ”Poppe” det beslutet. De ringer väl här de närmaste dagarna, säger Zetterberg till Sportbladet.

Mer läsning

Annons