Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny power play-formation – då kom Lauritzens första mål: "Ett drömläge"

Annons

Det blev bara ett mål i länsderbyt mellan Timrå IK och Modo .

Det var Sebastian Lauritzen som gjorde det.

Hans första sedan återkomsten.

– Härligt, säger 32-åringen.

För första gången den här försäsongen testade Timrå IK att ställa upp med fem forwards i power play.

Det gav utdelning.

När Modos Jesper Lindgren blev utvisad drygt 18 minuter in på den andra perioden behövde Timrå IK bara 31 sekunder på sig för att få hål på Jonatan Bjurö i Modo-målet.

– Jag fick en fin passning från Johan Persson och stod egentligen bara still och väntade på att få pucken där. Det var ett drömläge och det var bara att sikta in sig, säger Sebastian Lauritzen, som förutom Persson spelade tillsammans med Jonathan Dahlén, Anderas Molinder och Ludvig Nilsson i det numerera överläget.

– Vi har inte tränat så mycket på power play än och egentligen var det inget klassiskt power play-mål. Men vi hade fem skickliga spelare på isen som kan lösa de situationer som uppstår på ett bra sätt. Jag gillar att spela power play på det sätte, säger målskytten.

Läs mer: Prestigeseger för Timrå IK – besegrade Modo i säsongens första länsderbyt

Redan i den första träningsmatchen i Östersund tog Lauritzen plats som center i förstakedjan och så har det fortsatt. Trots att han spelat ytterforward i princip hela karriären så stortrivs han med sin nya roll.

– Det är mycket roligt. Offensivt känner jag mig hemma där i mitten. I defensiven känner jag att jag har en del att jobba på, men det blir bättre och bättre och backarna har stort tålamod med mig, säger Lauritzen.

Läs mer: Tumult på läktaren i säsongens första länsderby – Modosupporter försökte ta sig till Timråklacken

Under den senaste veckan har Timrå IK fokuserat mycket på att vässa spelet i egen zon och att det fungerade mot Modo var det som var mest glädjande för Lauritzen.

– Vi är snabba till pucken och vi forwards visar oss tydligare. De hade ganska hög forechecking stundtals. Det här var den klart bästa matchen under försäsongen. Vi är stabila och bra i tre perioder.

Hur var det att möta Modo?

– De kom fram ganska hårt och det hade vi på känn, men vi spelar oss ur pressen nästan varje gång och de kändes lite långsamma i kväll. Det var en rättvis seger till slut.

Timråtränaren Roger Forsberg:

– Jag hade inte sett Modo innan i kväll, men de har ett bra lag med fina kvaliteter, men jag kan inte bedömma deras insats, säger Forsberg, som är nöjd med det han sett av målskytten Lauritzen så här långt.

– Det är en spelskicklig spelare och det har han alltid varit. Han måste också få komma in i saker och ting, men den kedjan visade fragment att bygga vidare på i framtiden. Sebastian ska ha mycket puck och då passar han bra som center i det här laget just nu, säger Forsberg.

Mer läsning

Annons