Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt mål från Jonathan Dahlén när Juniorkronorna vann klart över Kanada

Jonathan Dahlén har imponerat för Juniorkronorna i träningsturneringen i USA. När laget besegrade Kanada med 5–1 stod Dahlén för det matchvinnande målet redan i den första perioden. Dahlén har nu stått för två mål och två assists på fyra matcher.

Annons

Juniorkronorna har nu klarat av fyra av fem matcher i amerikanska Plymouth efter att de slagit tillbaka Kanada med 5–1. Nu återstår bara lördagens match mot Finland innan turneringen är över för Sveriges del.

Efter seger i premiären mot USA Vit blev det två förluster innan de alltså letade sig tillbaka på segerspåret under fredagen.

LÄS MER: Timrås nyförvärv tvåmålsskytt för Juniorkronorna – men USA vände 0–3-underläge till seger

Felix Sandström storspelade i målet mot Kanada när Juniorkronorna vann.

Och återigen var det Brynäsmålvakten Felix Sandström som var en av de stora matchhjältarna. Efter att ha storspelat i premiärmatchen fick han följa de två förlusterna från sidan innan han i dag var tillbaka i målet och han stod igen för en fin insats. Med 37 räddningar i matchen såg han till att Sverige kunde vinna med 5–1. Framför allt klev Sandström fram i den andra perioden när Kanada vann skotten med 13–3, men de lyckades inte överlista Sandström.

Inledde målskyttet för Sveriges del gjorde Sandströms lagkamrat Linus Ölund redan innan två minuter spelats av den första perioden. Kanada kvitterade nästan omgående genom Mathieu Joseph innan Timråforwarden Jonathan Dahlén kunde ge Sverige ledningen igen bara minuten efter kvitteringsmålet.

Joel Eriksson Ek och Marcus Davidsson utökade sedan ledningen för Juniorkronorna innan den första perioden var över. Efter att Sandström spikat igen i den andra och tredje perioden kunde Jonathan Davidsson fastställa slutresultatet till 5–1 med ett mål i tom bur.

LÄS MER: Snipermål av Timrås supertalang – trots det förlorade Juniorkronorna

Kanada–Sverige 1–5 (1–4, 0–0, 0–1)

Mål, Sverige: Linus Öhlund, Jonathan Dahlén, Joel Eriksson Ek, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson.

Skott: 38–22 (14–14, 13–3, 11–5)

Mer läsning

Annons