Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osannolika dramat: "Nära till tårar"

/

Sundsvall hockey är tillbaka i allsvenskan.
Matchen som tog dem dit var en regisserad dröm med två overkligt perfekta hjältar: Johan Svedberg och Magnus Åkerlund.

Annons

Det kändes många gånger långt ifrån givet ett avancemang under gårdagens möte med Södertälje, men i matchens sista minut kunde hemvändaren Johan Svedberg smälla in 2-1-målet i öppen kasse.

– Oj, jag är ganska omtumlad just nu, man är glad, man är rörd, man har ganska nära till tårar. Jag får försöka hålla tillbaka lite nu, säger Svedberg bara minuter efter att han fört tillbaka Sundsvall till allsvenskan.

Du kom hem för att hjälpa en klubb som försökt ta sig upp två gånger men misslyckats. Nu blev det tredje gången gillt för dem. Vad betyder det för dig att sätta det avgörande målet?

– Jag har ju inte gjort något mål i år och det var väl en ganska viktig match att spara målet till. Det känns jätteskönt att vi kunde ta steget upp, det är ju det föreningen har jobbat på i flera år, det känns enormt kul.

Innan Svedberg fick bli den slutgilltiga matchhjälten hade en annan man varit framme och gett klubben den energi som behövdes. I slutet av den andra perioden, och ställningen 1-1, tilldömdes nämligen gästerna en straff om Magnus Åkerlund iskallt räddade.

– Jag tänkte bara att jag ville rädda den. Efteråt var det otroligt skönt. jag kände att det kunde ge oss energi, säger Åkerlund.

Efter matchen hyllades målvakten av sin tränare Göran Tärnund.

– Han har varit helt suverän hela året. Hade vi inte gått upp är jag rätt säker på att han hade spelat i allsvenskan eller SHL, han har ju haft ögonen på sig. Han har varit helt fantastik och hjälpt oss hela året, säger Tärnlund.

Och Svedberg?

– Det är helt perfekt att han får göra det. Han är väl inte den målfarligaste, så det var ju pricken över i:et. Han kommer förhoppningsvis vara med hela året nästa, då kommer han bli ännu nyttigare.

Läs också:

Robert Holmbloms krönika "Svedberg - pricken över i:et"

Så många spelare har kontrakt med Sundsvall nästa säsong.

Mer läsning

Annons