Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos lagkapten slår tillbaka: "Då var vi inte på samma match"

/
  • Mododamernas lagkapten Erika Grahm berättar om den olyckliga situationen mot Sundsvall Wildcats där hennes lagkamrat Isabell Palm fick matchstraff.

Sundsvallstränaren Lars Johansson svingade vilt och kallade matchen mot Modo "Det värsta han sett" . Nu slår Modos lagkapten Erika Grahm tillbaka.
– Då har han inte sett många fysiska damhockeymatcher.

Annons

Det visade sig bli en ganska fysisk match mellan Sundsvall Wildcats och Modo Dam i söndagens match i Riksserien. Sundsvall fick tre spelare med befarad hjärnskakning vilket gör att de får svårt att få ihop ett lag till sin match på onsdag. Tränaren Lars Johansson var förbannad efter matchen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var tacklingar och ganska tufft spel. Det var på en nivå över vad man förväntar sig ska vara tillåtet. Som tjej är man kanske inte beredd på att få knuffar nära sargerna och sådant, säger Lars Johansson.

Modo Dams lagkapten Erika Grahm reagerar på Johanssons uttalande efter matchen.

– Matchen i sig var inte speciellt fysisk. Vi fick också spelare som utgick med lättare hjärnskakning. Det var några tillfällen det small lite extra, men det var absolut inte att man kände att det var något utöver det vanliga, säger Erika Grahm.

Hur ser det på att Lars Johansson säger att han aldrig varit med om något liknande?

– Då har han inte sett många fysiska damhockeymatcher, så farligt var det inte. I så fall var vi inte på samma match, säger Erika Grahm.

LÄS MER: Det är en fullsving mot huvudet

Det är i dag inte tillåtet med tacklingar inom damhockeyn. Om det skulle vara tillåtet kan det leda till att spelare blir mer medvetna om att det kan smälla på isen, tror Erika Grahm.

– Även om jag inte tycker att den här matchen var överdrivet fysisk så skulle nog medvetenheten öka om tacklingar var tillåtet, säger Grahm.

Smällen som Isabell Palm delade ut på Daniella Stone i den tredje periodens tolfte minut var däremot både olycklig, och något utöver det som inträffar under vanliga hockeymatcher. Det menar också Erika Grahm.

– Det var jäkligt olyckligt. Jag har bara sett situationen i efterhand och vad jag förstår börjar det redan vid tekningen. Det går att se hur spelarna redan där slår på varandra och käftar. "Bella" får en knuff och slår sedan klubban efter Daniella.

Klubban träffar i nacken på Daniella Stone.

– Det är olyckligt och det går inte att försvara den händelsen, säger Erika Grahm.

LÄS MER: Slaget anmält till disciplinnämnden

Isabell Palm fick ett "match penalty" vilket innebär att hon är avstängd nästa match. Händelsen är på grund av matchstraffets grad med automatik anmäld för granskning. Nu är det upp till disciplinnämnden att besluta om eventuell ytterligare påföljd för Isabell Palm.

– Det är bara att gilla läget, inte så mycket mer vi kan göra, säger Erika Grahm.

Nu inväntar match mot Leksand för Modo Dam, utan Isabell Palm i laget.

– Vi var nöjda med tre poäng mot Sundsvall och försöker ta med oss det. Nu laddar vi för en spännande match mot Leksand. De är precis som vi ett skridskostarkt lag, så det brukar blir roliga matcher mot dem.

LÄS MER: Sundsvallstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden: "Kunde inte gå"

Mer läsning

Annons