Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Sundsvallsspelare uttagna i landslaget

/

I mitten av december samlas Sverige för en fyrnationersturnering i Finland.
Nu har förbundskapten Leif Boork tagit ut sin trupp – som innehåller Sundsvallsspelarna Erica Udén Johansson och Annie Svedin. För Svedin blir det dock i en ny roll – som center.
– En rolig utmaning, säger hon.

Annons

Mellan 17 och 19 december spelar Sverige en turnering i Lapinlahti, Suonenjoki, Varkaus och Leppävirta. Där möter Leif Boorks lag Tyskland, Finland och Ryssland.

En trupp har nu tagits ut som ska spela fyrnationsturneringen. I den hittar vi två Sundsvallsspelare, Erica Udén Johansson och Annie Svedin.

Men Svedin fanns inte att hitta under kolumnen backar. På grund av skadeproblem på flera landslagsaktuella spelare har Leif Boork valt att ta ut 24-åringen som center.

– Det finns ganska få centrar, samtidigt som Leif (Boork) vill prova nya backar. Då fick jag frågan om jag ville testa att spela center. Jag har väl spelat forward i någon landskamp tidigare, men det är några år sedan så det är en ganska ovan position. Men jag ser det som en rolig utmaning och en positiv sak den här säsongen, säger Annie Svedin.

Hur tror du att du kommer fungera i en centerroll?

– Jag kommer väl koncentrera mig på att spelfördela puck på ett bra sätt och försöka ligga rätt.

Leif Boork tror starkt på Svedin.

– Annie är både spelskicklig och spelintelligent och därför tror vi att det här kan fungera bra. Vi ringde och pratade med henne och hon sa att hon såg positivt på att försöka, säger han till Dagens Nyheter.

Mer läsning

Annons