Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA-cupen närmar sig – nu släpps biljetterna: "Vi höjer nivån på cupen i år"

Två år i rad har cupen körts med tre deltagande lag. I år utökas den och fyra lag är redo för den 43 upplagan av SCA-cupen.
– Vi höjer nivån på cupen när det blir ytterligare ett lag som deltar, säger Roger Magnusson, kansliansvarig Sundsvall Hockey.

Annons

Roger Magnusson är kansliansvarig för Sundsvall Hockey. Han hoppas att årets cup ska dra många besökare.

I dag släpps biljetterna till upplaga nummer 43 av SCA-cupen. De deltagande lagen är till skillnad från tidigare i år fyra, istället för tre. Det kommer enligt Roger Magnusson innebära en intensivare vecka, med ännu mer hockey.

– Det är jätteroligt att Timrå, Modo och Mora kommer. Vi i föreningen är otroligt tacksamma för det. Jag tror att det kommer bli sex riktigt bra matcher.

Klockan 17:00 på onsdagen släpptes biljetterna till cupen, men redan timmarna innan hade flera ringt in och frågat efter biljetter.

– Det har ringt in folk under dagen, så vi fick säga åt dem att vänta några timmar.

Totalt har Sundsvall Energi Arena plats för 2900 åskådare. För de som vill ha säkrade sittplatser under Modo-Timrå-derbyt, samt under Sundsvall-Timrå-derbyt tycker Roger Mattsson att man bör köpa biljetter i tid.

– Vissa har ju säsongskort och de är ju redan sålda. Derbyt på lördag, mellan Sundsvall och Timrå brukar alltid bra mycket folk. Vill man sitta under derbyt tycker jag definitivt att man ska köpa sina biljetter i tid, säger han.

För Sundsvall Hockey som förening betyder cupen mycket.

– Jag kan tycka att det är ett av Sundsvalls starkaste varumärken. Efter 43 år har den blivit starkt förknippad med föreningen och det är klart att vi hoppas på mycket publik under matcherna, för där har vi en stor del av intäkterna till föreningen, säger Roger Mattsson och fortsätter:

– Sedan är den även viktig sportsligt. Vi får möta tre allsvenska lag, vilket också visar oss var vi står. Sundsvall Hockey strävar efter att vara ett allsvenskt hockeylag, så någon gång i tiden ska vi också möta de här lagen.

Ytterligare en sak är ny för i år. Torsdag den första september möter Sundsvall-Timrå dam Modos damlag.

– Det är klart att vi haft mycket tankar kring det. I år kändes det naturligt att damerna skulle möta Modo, vilket involverar även dem i själva cupkänslan.

Mer läsning

Annons