Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg klar för Malmö

/
  • Östersundskillen Christoffer Forsberg, här med Färjestad i SHL i höstas, avslutade säsongen i Malmö och var med och förde laget upp i SHL. Nu är han klar för en fortsättning med laget nästa säsong.

Östersundskillen och ex-tikaren Christoffer Forsberg var med och förde upp Malmö till SHL. Nu är han klar för en fortsättning i laget där fler jämtar finns.

Annons

– Det är jätteroligt att vara kvar i klubben, säger Christoffer Forsberg till Malmös hemsida.

Den 21-årige forwarden hade en udda fjolårssäsong där han spelade för tre olika klubbar. Han började i Färjestad, där han spelat sedan han lämnade moderklubben Östersunds IK för fyra år sedan. Christoffer Forsberg gjorde 32 matcher med Karlstadklubben i SHL innan han blev utlånad.

Första anhalt blev Timrå där han under pappa Roger Forsbergs ledning gjorde fem matcher och fyra mål i allsvenskan. Efter en knapp månad i Medelpad gick flyttlasset sedan till Skåne.

Utlånad igen med klubbadress Malmö där Christoffer Forsberg gjorde åtta allsvenska matcher och tre assists innan kvalet till SHL började. Där gjorde han två mål och två assists. Bland annat passade Christoffer Forsberg fram till Strömsundssonen Henrik Hetta som gjorde det slutligt avgörande målet mot Leksand, som tog Malmö tillbaka till högsta serien efter åtta år.

Under tisdagsförmiddagen blev det klart att Christoffer Forsberg blir kvar i Skåne för spel i SHL. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö och lämnar därmed Färjestad.

– Jag kom in i det mer och mer under fjolåret och nu när vi får behålla stommen från säsongen som gick så känns det väldigt bra att få vara en del av det här. Jag ser fram emot att köra stenhårt med Malmö Redhawks i SHL under hela säsongen, säger Christoffer Forsberg och tänker på det onödiga flängiga låneåret som han förstås gärna slipper igen.

Även från klubben är man riktigt nöjd med att Christoffer Forsberg är klar.

– Det är en bra kompletteringsspelare som kan spela både som center och ytterforward. Han visade under kvalspelet att han håller hög klass och han kan redan vårt spelsystem på ett bra sätt, säger sportchefen Patrik Sylvegård på Malmö Redhawks hemsida.

Där kommenterar även nye huvudcoachen Björn Hellkvist nyförvärvet:

– Det är en spelare som det finns stora uppsidor i vad gäller användningsområden. Över tid så gjorde han det extremt bra hos oss i våras. Han är en aggressiv skridskoåkare, jobbar stenhårt och kör mycket start och stopp. Det finns mycket att utveckla i honom och det är något som är positivt, att han kan lära sig mer. "Foppa" är en spelare som jag väldigt gärna ville ha kvar och jag tror mycket på honom. Får han vara frisk och kan träna på bra så tror jag att vi har en fullblodig SHL-spelare när vi är framme i januari–februari.

I Malmö finns sedan tidigare lagkaptenen Henrik Hetta kvar med ett kontrakt över nästa säsong, som blir hans fjärde i klubben. Nils Bergström, med Nälden som moderklubb och som också spelade med Malmö i fjol men var skadad under vårens kvalspel, har inte klart med varken nytt kontrakt eller ny klubbadress.

Mer läsning

Annons