Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modospelare lånas ut till grannlaget

/

På onsdagseftermiddagen gick Modo ut med att två spelare lånas ut till Timrå IK. Det gäller rutinerade Peter Öberg och den unge backen Albin Carlsson.
– Jag vill spela matcher, särskilt eftersom att jag missat några veckor nu, säger Öberg.

Annons

Timrå IK får ta emot två Modospelare lagom till mötet mot Västerås på torsdag. Forwarden Peter Öberg, 33 år gammal, som spelat i Modo sedan säsongen 1998/99 med avbrott för spel i Ryssland, Västerås (Allsvenskan) och ett utlån till Örnsköldsviks SK (Allsvenskan) är en av de som tills vidare kommer förstärka Timrå IK i Hockeyallsvenskan.

– Jag fick en fråga om jag ville lånas ut och då tackade jag ja. Jag vill spela matcher, särskilt eftersom att jag missat några veckor nu, säger Öberg.

Peter Öberg lånas ut kommande helg. Modoforwarden vet, just nu, inte om lånet kan förlängas.

– Det är bara över helgen. Det är vad dem sagt i alla fall.

Är du öppen för att lånas ut längre?

– Jag har inte tänkt så långt.

Känner du förtroende från Larry Huras och tränarstaben?

– Ja... Som sagt, det är tidigt på säsongen och jag har varit borta en del så det är svårt att dra några slutsatser än så länge.

21-årige backen Albin Carlsson, en "ung lovande back som är mogen i sitt spel och är en skicklig skridskoåkare" (enligt klubbens hemsida), står för den andra övergången.

Klubbarna har sedan två år haft ett nära samarbete, för att kunna utbyta erfarenheter och för att spelare ska kunna få speltid och utvecklas i Timrå. Samtidigt handlar det om att hjälpa Timrå och förstärka truppen. Läs mer om det här.

Mer läsning

Annons