Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket nytt – men samma mål

En ny tränare mot ett nytt lag.
Trots förändringarna siktar Luleå och Skellefteå högt – men det kan ta lite tid.
– Det blir en större osäkerhetsfaktor från början, säger Saiks lagkapten Erik Forssell inför SHL-premiären.

Annons

På onsdagen släpps pucken i SHL-ishockeyn. Det börjar med ett Norrlandsderby med mycket nytt.

I Luleås bås finns inte längre Jonas Rönnqvist. Laget leds av Joakim Fagervall. Den nya tränaren har massor av allsvensk erfarenhet men debuterar i SHL.

– Det är en skjorta att fylla, det är jag fullt medveten om. Grabbarna före oss har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har ett lag med oerhört hög ambitions- och arbetsmoral. Sedan kan det ta lite tid att justera vissa moment – spelarna som varit här i några år har ju ett inarbetat mönster, säger Fagervall till TT inför säsongsstarten.

"Bra ledartrojka"

Är du nervös?

– Nej, än så länge har jag inte känt mig osäker. Jag tror att mycket bottnar i att vi har en väldigt bra ledartrojka (där Stefan "Skuggan" Nilsson och Anders Burström assisterar).

Fagervall tror på sitt Luleå. På upptaktsträffen tippade han guld till Norrbotten.

– Luleå ska man alltid förvänta sig en topplacering av, säger han.

"Längre startsträcka"

Det regerande mästarlaget Skellefteå har tappat sina sju bästa poängplockare sedan i fjol. Målsättningen är ändå att försvara SM-guldet – och västerbottningarna är ivriga att komma i gång:

– Det är en längtan. Man är förväntansfull. Det ska bli väldigt kul, säger Erik Forssell.

Även om den nya lagkaptenen är säker på att Skellefteå blir att räkna med den här säsongen också räknar han med en lite vingligare resa från start.

– Vi har varit bortskämda med att ha ett intakt lag i flera år. På så sätt blir det en större osäkerhetsfaktor. Särskilt från början. Tidigare år har vi varit bra direkt. I år kan det bli en längre startsträcka, säger han.

Mer läsning

Annons