Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvadets besked om Brashear

/

Förra veckan kom chocken för Modos supportrar. Donald Brashear lämnade - återigen - Örnsköldsvik. Men troligtvis har amerikanen inte satt sina fötter i staden för sista gången då Modo anar en återförening.
– Det tror jag, säger Per Svartvadet.

Annons

Han är SHL:s mest omskrivne spelare denna säsong trots att han bara spelat 31:08 minuter. Sammanlagt är det 332 spelare i SHL som har mer speltid än Donald Brashear. Amerikanen, som värvades till Modo i november, har under sin tid i Sverige delat hockeyfantasterna i två delar. Ett läger som är starkt kritiska till Modos värvning och ett annat som hyllar 42-åringen. Oavsett åsikt går det inte att förneka att Donald Brashear blivit en allt viktigare kugge för Modo under säsongen. Därför kom det som en smärre chock när Modo, förra veckan, annonserade att den NHL-meriterade forwarden skulle lämna Örnsköldsvik - igen. Modo, däremot, har vetat om det sedan i höstas.

– När avtalet skrevs hade han önskemål att åka hem vissa tidpunkter. Det var bestämt när avtalet skrevs. Vi har vetat om det hela tiden, men vi går inte ut med allt, säger Per Svartvadet.

Hade det inte varit bättre att informera om situationen tidigare?

– Huvudsaken att vi vet vad som gäller, vad som är sagt och har informationen. Det är därför vi tar besluten och ibland kan det se konstigt ut utifrån. Men vi kan inte springa runt och informera om allt, då räcker inte timmarna till.

Under sina nio första Modo-matcher spelade Donald Brashear aldrig mer än 3:41 minuter i en och samma match. På de tre senaste framträdanden i Modos röda tröja har han spelat sammanlagt över 22 minuter. Då har Modo också gjort bland sina bästa matcher för säsongen.

– Jag hade velat att han skulle spelat mer. Det är tränarnas ansvar för de coachar. Sedan kan man som organisation och chef och säga vad man vill, men vi har olika roller. De måste känna sig trygga i det dem gör och jag supportar det till en viss gräns, berättar Per Svartvadet.

Huruvida Modo börjar vinna fler matcher eller återigen hamnar i förlusternas skugga kommer inte påverka om Donald Brashear kommer tillbaka till Örnsköldsvik.

– Jag tror inte på sådana småsaker. De som är här ska vinna och förlora. Sedan om Brashear kommer tillbaka och när han gör det blir det en höjning.

Om du ska vara helt ärligt, tror du att han kommer tillbaka?

– Ja, det tror jag.

Du har inget besked att ge nu om han kommer tillbaka?

– Nej, jag vet inte vilket datum det är.

Mer läsning