Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: "Fler borde ta efter Modo""

Donald Brashear i Modo är precis vad SHL behöver, medan SHL måste markera starkt mot Leksands "fuling".

Annons

Donald Brashears debut och Modo Hockeys pr-mässiga succé diskuteras i Hockeypuls. Cecilia Edström gillar Modos sätt att gå all in på Brashear, men är inte lika förtjust i ishockeyspelaren Brashear.

– Han slog ner en kille bakifrån förra året. Med tanke på att SHL arbetar för respekt så känns det här lite tveksamt, säger Edström.

Valentina Lizana Wallner är glad över att Modo värvat en av NHL:s största fighters genom tiderna.

– Foppa hade ett syfte med att ta hit honom, att sätta Modo i respekt och det lyckas man med. Det är inte varje dag man ser Per Ledin inte slå tillbaka, säger Lizana Wallner.

Jonatan Lindquist har pratat med två andra tuffa spelare i NHL, som höll på att tappa hakan när de fick nys om att Brashear skrivit på för Modo.

– Det här kommer aldrig hända i svensk hockey igen, så passa på att njuta.

Mindre rinkar i SHL och Leksands "fuling" genom att släppa iväg Veli-Matti Savinainen till Ryssland är två andra ämnen som diskuteras också i programmet. När Leksand värvade Savinainen drog värvningen ut på tiden, just med anledning av att det då fanns en KHL-klausul i kontraktet. Klausulen tvingades bort inför SHL-säsongen, men Savinainen lämnade ändå Leksand för spel i Ryssland.

– SHL måste markera starkt efter Leksands tilltag, säger Cecilia Edström.

Mer läsning