Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK - en kaxig "lillebror" som ska ta över hockeytronen i Västernorrland

Den västernorrländska hockeypubliken har fått vänta på det riktiga derbyt i tre år - till hösten är väntan på "Slaget om Västernorrland" över och Timrå IK står redo att radera den lillebrors-stämpel som lagts på laget.
– Vi är det starkare laget även fast de kommer från SHL, och de kommer inte att få det lätt mot oss, lovar Timrå IK:s forward Jeremy Boyce-Rotevall.

Annons

Med sommaren i sitt blomstrande esse, fotbollsfesten i Frankrike inne på sin femte matchdag och i dags dato närmare 20 grader än fryspunkt i Örnsköldsvik bör tankarna riktas mot allt annat än ishockeyn - men "Slaget om Västernorrland" är inte bara ishockey, det är så mycket mer än så. Och när Fjällräven Center samt NHK Arena till hösten bjuder in till derbyfest gör de det för första gången sedan den 2 mars 2013.

– Det känns som en evighet sen men det ska bli jättekul att få möta dem igen, är det något möte jag saknat sedan vi åkte ur SHL så är det självklart det här derbyt, säger Boyce-Rotevall som gör sin fjärde säsong med Timrå IK i Hockeyallsvenskan, sin sjunde totalt.

Visserligen har lagen av tradition stött på varandra under försäsongen i den klassiska SCA-cupen, men när de nu återigen tillhör samma serie blir sammandrabbningarna av helt annan karaktär.

– Det kommer vara sjukt häftigt, både för oss och för våra fans. Det blir ju så mycket mer än bara hockey i såna här derbyn.

I SCA-cupen har utöver Modo, som bekant, Sundsvall Hockey deltagit - ett motstånd som inför förra säsongen var tillbaka i Hockeyallsvenskan och Timrå IK fick då spela ett gäng matcher med derbykaraktär, men:

Det är vi mot Modo som är det riktiga derbyt, och matcherna mot dem (Modo) blir ofta betydligt större och bättre än när vi möter Sundsvall!

I en intervju med Oscar Hedman påstår Modos försvarare att Timrå är lillebror men ändå favoriter i "Slaget om Västernorrland" - något Boyce-Rotevall håller med om:

– Ja men han har rätt i vad han säger. De har ju ändå varit uppe i SHL väldigt länge nu samtidigt som vi kämpat på här i Hockeyallsvenskan, så på det sätter får Modo klassas som storebror. Men jag tycker ändå att vår trupp ser starkare ut än deras, även om de har kvar platser att fylla, och vi kommer att vara starkare än dem i vinter.

LÄS MER: 129 dagar till första länsderbyt: "Timrå är lillebror men ändå favoriter".

Jeremy Boyce-Rotevall ser framemot

Innan Timrå IK tvingades vinka adjö till SHL, efter en misslyckad kvalserie säsongen 2012/2013, hann den nu 22-årige forwarden från Stockholm med att spela i totalt tolv derbyn i vilka han endast lyckades hamna i protokollet en gång, som framspelare till Alexander Larsson den 22 januari 2011. Något mål mot Modo har han aldrig lyckats göra, än.

– Jaså? Blev det så lite poäng, ja om du säger det så då är det väl på tiden att jag gör mål mot Modo.

I första matchen?

– Ja varför vänta, det är väl lika bra att få det bortstökat direkt.

Mer läsning

Annons