Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråtalangen draftad – vald som nummer 42

Timrås forwardslöfte Jonathan Dahlén har blivit draftad av Ottawa Senators i NHL-draften. Dahlén gick som nummer 12 i den andra rundan – och som nummer 42 totalt.

Annons

Jonathan Dahlén har blivit draftad av Ottawa Senators i NHL-draften. Han gick som nummer 12 i den andra rundan och som nummer 42 totalt.

Jonathan Dahlén draftades under lördagen av Ottawa Senators. Inför draftingen var det en förväntansfull Jonathan Dahlén.

– Det blir väldigt spännande, det är ju det största jag varit med om hittills. Det ska bli hur häftigt som helst. Man har ju sett många drafter och det är ju alltid stort, sa Timråtalangen Dahlén.

Från HV71 och landslaget kom Jonathan Dahlén till Timrå inför säsongen 2014/15. Han började spela i lagets J18, men klev omgående upp till J20 och gjorde det i galant stil. 50 poäng fördelat lika på 25 mål och 25 assist på 40 matcher i grundserien säger det mesta om forwarden, som är son till gamle NHL-spelaren Ulf Dahlén.

Läs också: Timråtalangen inför NHL-draften: "Ska bli hur häftigt som helst"

Jonathan fick därefter också prova på spel i Allsvenskan med Timrå och han gjorde det så pass bra att han sedan har huserat där för det mesta. Förra säsongen svarade han för 29 poäng i grundserien och gjorde dessutom sju till i slutspelsserien.

Detta, och mycket mer, har gjort att NHL-lagen fått upp ögonen för Dahlén, som nu har valts av Ottawa Senators i den andra rundan. I Ottawas organisation gör han svenskarna Erik Karlsson, Mika Zibanejad och Fredrik Claesson sällskap.

Dahléns namn har funnits med på flera rankinglistor inför draften. Sajten Hockeyprospects.com spådde att han skulle gå som nummer 24 i draften, vilket då skulle inneburit att Anaheim tingat honom. TSN:s experter Craig Button och Bob McKenzie hade tippat Dahlén som spelade 54 respektive 62 i draftingen.

– Det är kul att läsa de där rankingarna. På vissa är man högt upp och på andra så är man långt ned. Men i slutändan så spelar ju inga rankingar någon roll. Men det är klart att det är häftigare ju högre upp i draften man går, sa Timråtalangen när ST-sporten träffade honom inför draftingen.

Läs också: Nya landslagsuppdrag för Jonathan Dahlén och Jens Lööke.

Mer läsning

Annons