Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråtalanger bakom Juniorkronornas turneringsseger i USA

Efter fem matcher i Plymouth, USA, är träningsturneringen över för Juniorkronorna. En turnering som avslutades med straffseger över Finland. Något som också innebar att Sverige vann hela turneringen.

Annons

Det blev en dramatisk avslutning på turneringen för Juniorkronorna när de ställdes mot ärkerivalen Finland. Efter tidigt ledningsmål av Daniel Bernhardt i den första perioden kunde Finland kvittera precis innan matchens första 20 minuter var spelade. Bara 42 sekunder in i den andra perioden tog Finland ledningen, men Lias Andersson kunde tre minuter senare kvittera för Sverige.

2–2 stod sig sedan under resterande del av ordinarie speltid och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Där missade båda lagen sina tre första straffar innan Joel Eriksson Ek kunde avgöra för Sverige.

LÄS MER: Nytt mål från Jonathan Dahlén när Juniorkronorna vann klart över Kanada

Uppladdningen inför JVM senare i år har börjat bra för Juniorkronorna, och de Timråtalanger som var uttagna var högst delaktiga.

Jonathan Dahlén var med sina två mål och lika många assists på fem matcher en av de bättre poängplockarna i turneringen. Målet mot Kanada var dessutom det matchavgörande målet.

Jens Lööke stod, precis som Dahlén, för två mål i turneringen men nyförvärvet från Brynäs lämnade turneringen utan framspelningar. Löökes två mål kom i segermatchen mot USA där Sverige vände 0–3-underläge till seger.

LÄS MER: Timrås nyförvärv tvåmålsskytt för Juniorkronorna – men USA vände 0–3-underläge till seger

Mer läsning

Annons