Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor mot Finland i OS 2018

/
  • Henrik Sedin och Tre Kronor ställs mot Finland i OS 2018.

Nästa vinter-OS och hockey-VM har lottats. Här är lagen Tre Kronor får möta i Ryssland och Sydkorea.

Annons

VM-guldet i ishockey gav Kanada förstaplatsen på rankningen till lottningen till OS-turneringen i Pyeongchang om knappt tre år. Världsmästarna lottades att få möta värdnationen Sydkorea, som aldrig haft något hockeylag med i något mästerskap. De övriga lagen i grupp A i är Tjeckien och Schweiz.

Tre Kronor spelar i grupp C tillsammans med Finland och får sällskap av två lag som fortfarande håller på att kvalspela. Tre lag är klara för grupp B: Ryssland, USA och Slovakien. Det är fortfarande oklart om NHL kommer att släppa spelare till OS-turneringen.

Nu är det också klart hur grupperna ser ut i nästa års VM. Tre Kronor har varit rankade etta i världen, men rasar nu ner till en tredjeplats efter världsmästerskapet i Tjeckien. Världsrankingen baseras på resultaten i VM och OS under de senaste fyra säsongerna. Det innebär att nyblivna världsmästaren Kanada rankas först med Ryssland som tvåa. Därefter följer Sverige och Finland.

Rankningen innebär att Tre Kronor hamnar i grupp B tillsammans med arrangörsnationen Ryssland. I gruppen finns också Tjeckien, Schweiz, Lettland, Norge, Danmark och Kazakstan. Alla matcher spelas i det nybyggda Ispalatset i Moskva.

Mer läsning

Annons