Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Island mötte USA – med fyra GIF-profiler i startelvan

Titta på bilden här intill.
Islands landslag ställde upp mot USA – med fyra spelare med GIF-anknytning i startelvan. Lägg därtill en förbundskapten från västra Medelpad.
– Vi måste göra något bra i Sundsvall, säger Rúnar Sigurjónsson.

Annons

Resan mot sommarens EM-slutspel i Frankrike har börjat för det isländska fotbollslandslaget. Platsen var StubHub Center i Carson, strax söder om Los Angeles i västra USA där Island ställdes mot just USA.

Den isländske förbundskaptenen Lars Lagerbäck från Ovansjö ställde upp med inte mindre än fyra spelare som spelar eller spelat i GIF Sundsvall.

På mittfältet huserade dagens Giffare Kristinn Steindórsson och Rúnar Sigurjónsson.

I backlinjen återfanns ex-Giffarna Ari Skúlason och Jón Gudni Fjóluson.

– Det är självklart bra för GIF Sundsvall och visar att det är bra för isländska spelare att komma dit, säger Rúnar Sigurjónsson när vi når honom på telefon en stund efter matchen.

Själva matchen vann USA med 3–2 efter att ha avgjort i sista minuten.

Läs mer: GIF Sundsvall fick en vacker start på 2016

Och Sigurjónsson var naturligtvis besviken.

– Jag tycker att 2–2 hade varit rättvist men de gjorde fler mål. Det är alltid dåligt att förlora men vi gjorde också positiva saker, säger han.

– Samtidigt är det svårt med många nya spelare och vi har bara haft två träningar tillsammans medan USA kört ihop i tre veckor.

Hans lagkamrat, i såväl landslaget som numer klubblaget, Kristinn Steindórsson, noterades även för ett mål när han satte 1–0 i den trettonde minuten.

– Bollen låg fri i straffområdet och han sköt, bollen studsade sedan på en försvarare och in. Riktigt kul för honom, säger Sigurjónsson.

Om sin egen insats säger GIF-mittfältaren:

– Svårt att säga så kort efter match men andra halvlek var bättre än den första både för min egen del som för laget, jag fick ha bollen mer då.

Läs mer: Du kommer att känna igen GIF Sundsvall 2016

25-åringen som också fick avsluta matchen som lagkapten de sista 20 minuterna sedan Alfred Finnbogasson klivit av och lämnat över kaptensbindeln.

– My best moment.

– Även om det bara var en träningsmatch och många inte är här så är det självklart en ära.

Nu väntar en flygresa under måndagen de nio tidszonerna tillbaka hem till Sverige och GIF Sundsvall för Sigurjónsson och Steindórsson, som på grund av landslagsuppdraget missade säsongspremiären mot Brommapojkarna.

– Vi ligger ju nio timmar efter så jag sov när matchen spelades men jag har sett målen i efterhand, säger Sigurjónsson.

MISSA INTE REPRISEN: Se GIF Sundsvall mot Brommapojkarna här

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om GIF Sundsvall. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.