Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iso Porovic,

teaterchef som just fått ytterligare fyra års förordnande

Hur länge har du hunnit vara chef för Teater Västernorrland?

– Ett och ett halvt år, och nu har jag skrivit på ett kontrakt för fyra år till, fram till årsskiftet 2016-2017.

Hur känns det?

– Spännande. Man kommer i ett annat läge och kan tänka ut andra strategier när man har lång tid på sig. Det blir lugnare och man behöver inte förhasta sig. Här finns en chans att göra gott - tillsammans med medarbetarna förstås.

Som vad då?

– Till exempel att aktivt utveckla teaterkvarteren till ett självklart kulturellt centrum i Sundsvall. Att nå en större publik, även den ovana, exempelvis genom den repertoarpolitik som jag är ansvarig för. Jag känner ju staden och publiken och tror att jag kan göra ett gott jobb. Och där det är möjligt vill jag kraftigt förbättra medarbetarindex, inte minst vad gäller genusperspektiv och arbetsmiljö.

Kommer du att hinna regissera eller stå på scenen som skådespelare framöver?

– Inte den närmaste tiden; det här jobbet är sådant att man inte hinner något annat. Då måste man slarva med något av allt man vill göra.

Saknar du inte livet på scenen?

– Visst saknar jag fysiskt att stå på scenen och andas den luften. Men jag är ändå närvarande där metaforiskt i och med att jag är ansvarig och inblandad i precis allt som händer. Och så småningom kanske organisationen mognar så att även en chef hinner göra sådana saker.