Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IVA-sjuksköterskan: "Stress kan även vara positivt"

Intensivvård är en av de mest resurskrävande formerna av sjukvård med avancerad behandling av svårt sjuka patienter.
Det kan ibland vara extremt pressat och stressat för personalen, men det är inget som stör IVA-sjuksköterskan Samuel Jakobsson.

Annons

– Jag tycker inte att jag brukar uppleva det som en press. Stress kan även vara positivt om man upplever att man klarar av det. Det är sant att vi har svårt sjuka patienter, men det finns alltid någonting vi kan göra för att förbättra situationen, säger Jakobsson.

Intensivvårdsavdelningen (IVA) är också en av avdelningarna med den högsta koncentration av medicinsk-teknisk utrustning.

– Det är ett omväxlande jobb där man får lära sig mycket. Det är förvisso en del helg- och nattjänstgöring, men man behöver inte bara se nackdelar med det, säger Samuel Jakobsson.

Och när är jobbet som svårast?

– Det är nog när patienterna kommer i kläm, eller vid de få tillfällen när vi inte riktigt har de personalresurser som behövs för att möta de toppar som ibland kommer, säger Jakobsson.