Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ivar Bylund 80 år

Annons

80 år fyller den 7 januari Ivar Bylund, Lucksta.

Ivar Bylund är född och uppvuxen i Gissjön och Tjärnsjön och började i tidiga år arbeta inom skogs- och jordbruksarbetet. Efter genomgången bibelskola i Örnsköldsvik kom han till Backe i Ramsele som evangelist. Sedan har han arbetat som pastor i pingströrelsen i Lucksta, Jättendal, Vattlång, Stocka, Stöde, Ulvsjön, Hjältanstorp, Bergsjö. 1983 återvände han till uppdrag i Lucksta, då kombinerad med 25 procents tjänst i Pingstförsamlingen i Sundsvall.

Förutom pastorstjänsten har Ivar vissa tider haft extra jobb som lantbrevbärare, skogsarbetare och brödkörare med mera. Politiskt intresserad har han suttit med i kommunfullmäktige och socialnämnden i Nordanstig. En tid tjänstgjorde han även som nämndeman i tingsrätten i Sundsvall.

Efter pensioneringen förblev han tillsammans med sin fru Solveig bosatt i Lucksta och är fortfarande djupt engagerad i församlingsarbetet och är också grannförsamlingarna behjälplig med predikan i gudstjänsterna.

1962 ingick han äktenskap med Solveig Andersson och deras tre barn är bosatta i Tibro, Stockholm och Arjeplog. Tillsammans med sina familjer väntas de hem till firandet som sker genom öppet hus trettondedag jul i Sion, Lucksta.