Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsmeriterade målvakten lämnar Timrå IK – klar för Leksands IF: "Otroligt målmedveten"

Efter tre säsonger lämnar junioren Jakob Hellsten föreningen.
Den nya klubbadressen blir Leksands IF.
– Anledningen till att det blev Leksand är mycket tack vare att de har en elitsatsande juniororganisation som jag gärna vill vara en del av, säger målvakten.

Annons
Jakob Hellsten.

Den landslagsmeriterade målvakten Jakob Hellsten, som representerat Sverige på U16-, U17- och U18-nivå, väljer att lämna Timrå IK:s juniorverksamhet för Leksands IF.

Läs också: Glädjebeskedet – Leksandsprofilen klar för två nya säsonger: "En stor krigare"

Kommande säsong kommer han att vara en del i Dalaklubbens J20-lag.

– Jakob är en väldigt bra kille och en otroligt målmedveten målvakt. Han är väldigt dynamisk i sin spelstil, och klarar av att lösa de flesta situationerna. Han är bra på fötterna, har en bra känsla och läser spelet bra. Det ska bli roligt att se honom utvecklas i föreningen, säger målvaktstränaren Alexander Millner till klubbens hemsida.

Jakob Hellsten kommer ursprungligen från Ljusdal, men startade sin hockeykarriär i Enköpings SK. Därefter har han spenderat juniortiden i Almtuna, Färjestad och senast Timrå IK.

– Anledningen till att det blev Leksand är mycket tack vare att de har en elitsatsande juniororganisation som jag gärna vill vara en del av. Jag känner att jag kan utvecklas mycket med bra målvaktsträning och den generella utvecklingspotential som finns i Leksand. Leksands IF är en fin och klassisk organisation som jag gärna vill vara en del av. Mitt mål med säsongen är att gå så långt som möjligt i J20 och ta ett SM-guld. Jag hoppas även kunna höja mina aktier att få spela i Leksands IF:s A-lag om något år, säger Hellsten.

Läs mer som Plus-kund: Efter spekulationerna – forwarden lämnar Timrå IK: "Tufft beslut att ta"

Mer läsning

Annons