Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LISTA: Här är de hetaste Timrånamnen att hålla koll på bland juniorerna kommande säsong

Spelschemat för J20 SuperElit släpptes nyligen och NHL-draften har blivit avklarad.
Nu siktar lagen framåt och förbereder sig inför säsongen 2016/17.
Här är de hetaste spelarna att hålla koll på under den kommande säsongen.

Annons

Det må inte ligga någon is i hockeyhallarna runtom i landet just nu, men lagen förbereder sig trots det stenhårt för den kommande säsongen. Vi tar en paus i sommarvärmen och listar de tre hetaste spelarna i SuperElit Norras fem MittMedia-lag.

Brynäs IF

Foto: Nathalie Andersson

Brynäs J20 säsongen 2015/16 var riktigt tuffa att möta och laget vann också den norra serien med nio poängs marginal. Efter starkt spel i Top-10, där man slutade på en tredjeplats, skickade man ut Södertälje i två raka matcher i åttondelsfinalen, men fick därefter se sig besegrade av Rögle i kvarten. Att man var så pass bra stora delar av säsongen berodde mycket på dessa spelare:

1. Jesper Boqvist, forward, född 1998

Spelade i J20 redan förra säsongen och fick även prova på SHL i åtta matcher. En given spelare i landslagen som hittills har haft en spikrak utveckling. Boqvist har ett vasst skott och ett bra spelsinne som gör att han, som underårig, var en av SuperElits bästa spelare säsongen 2015/16.

2. Marcus Ersson, back, född 1997

Har spelat i Brynäs under hela sin juniorkarriär och har under de senaste två säsongerna vuxit mycket som back. Ersson är en tuff spelare som inte är rädd för att ta, och ge, en hård tackling och som alltid ger allt i varje byte. Har fått kontrakt med A-laget men kommer förmodligen spela en del i J20 också.

3. Alexander Bjurström, forward, född 1998

Vad vore Jesper Boqvist utan Alexander Bjurström, kan man fråga sig. Denne högerskjutande forward från Stockholm har tagit Brynäs med storm de senaste åren. Med ett kliniskt avslut och bra passningar svarade han för 19 poäng på 30 matcher som underårig förra säsongen och han går en ljus framtid till mötes.

Leksands IF

Foto: Nathalie Andersson

Leksand hade en lite tuffare fjolårssäong än rivalerna Brynäs och man fick spela i fortsättningsserien efter att ha missat Top-10 med tre poängs marginal. Laget blev sedan fyra i serien under vårsäsongen, men fick respass i åttondelsfinalen när man ställdes mot Djurgården, som sedan vann SM-guld. Spelare att se upp för den kommande säsongen är bland annat dessa tre:

1. Rickard Hugg, forward, född 1999

Huserade i Leksands J20 redan förra säsongen och svarade för 43 poäng på 42 matcher i grundserien. Hugg är en stor forward som även visade upp sina ledaregenskaper när han var kapten för Dalarnas TV-puckslag 2015. Har gjort en hel drös med matcher i landslaget och kommer att bli tuff att möta i SuperElit.

2. Wilde Bröms, forward, född 1999

En riktig måltjuv som ofta är framme och hugger på lösa puckar framför målburen. Gjorde 24 poäng i Leksands J18 säsongen 2015/16 och kommer, trots sin ringa ålder, troligtvis tillhöra J20-laget när säsongen 2016/17 drar igång.

3. Isac Skedung, forward, född 1997

Sistaårsjunioren Isac Skedung har representerat Leksand sedan säsongen 2013/14 och han har bidragit med poäng säsong efter säsong. 2015/16 gjorde han hela 46 poäng på 37 matcher och han gjorde dessutom 13 matcher med A-laget i HockeyAllsvenskan. Blir en tuff pjäs att möta i SuperElit, om han inte tar klivet upp i SHL det vill säga.

Modo Hockey

Foto: Nathalie Andersson

Modo ställde upp med ett väldigt ungt J20-lag säsongen 2015/16 och man imponerade därför på många när man spelade sig till en tredjeplats i den norra serien. Top-10 blev sedan mycket tuffare för laget som endast tog 15 poäng på 18 matcher, vilket placerade laget som jumbo, och man fick en kort sejour i slutspelet när man åkte ut mot AIK efter 2-0 i matcher. Modo har fortsatt unga spelare i truppen och dessa tre är värda att lägga på minnet:

1. Tim Wahlgren, forward, född 1998

Wahlgren började sin karriär i Kramfors-Alliansen och var redan där en talang att hålla koll på. Forwarden spelade i klubbens J18-lag innan han representerade Ångermanland i TV-pucken två gånger och därefter tog han klivet in i Modo. Wahlgren är en poängmaskin av rang som tog plats i J20-laget som underårig redan från säsongen 2014/15. Förväntas spela i HockeyAllsvenskan med Modo kommande säsong, men har fortfarande två år kvar som junior.

2. Oskar Ståhl Lyrenäs, forward, född 1998

Ståhl Lyrenäs kom till Modo inför säsongen 2014/15 och svarade för 40 poäng på 39 matcher under sitt första år. Forwarden har, precis som Tim Wahlgren, spelat mycket i J20-laget och har också kontrakt med A-laget nu när man kliver in i HockeyAllsvenskan. Chansen finns dock att Ståhl Lyrenäs spelar mycket med J20 ändå och han blir verkligen någon att se upp för.

3. Sebastian Walfridsson, back, född 1999

Walfridsson är en riktigt stor backtalang som varit nästintill ordinarie i Modos J20 den gångna säsongen. Har stor potential att utvecklas till en storback och det är inte förvånande om han får prova på spel i HockeyAllsvenskan med Modo nästa säsong. En riktig vinnarskalle på isen som, precis som Peter Forsberg, aldrig riktigt är nöjd med sin egen prestation.

Mora IK

Foto: Nathalie Andersson

Dalmasarna har haft det tufft en lång tid nu och har fått kvala sig kvar fem säsonger i rad. Våren 2016 blev det än mer turbulent i klubben när ett flertal spelare gick ut och kritiserade, och sedan också lämnade, Mora. Dessa tre har dock valt att stanna:

1. William Pethrus, back, född 1997

Har fått kontrakt med A-laget och kommer förmodligen spendera större delen av sin tid i HockeyAllsvenskan, men om han lånas ner till J20-laget blir han en back att hålla ögonen på i Mora. Pethrus snittade en poäng per match i SuperElit och gjorde även nio matcher i HockeyAllsvenskan säsongen 2015/16.

2. Matej Galbavý, forward, född 1998

Denne slovakiske vänsterskytt kom till Mora från Växjö inför säsongen 2014/15 och gjorde 21 poäng fördelat på 10 mål och 11 assist under sin första säsong. Han har gjort åtta matcher i SuperElit som underårig och kliver nu in i sin första riktiga säsong i serien. Den gångna säsongen levererade forwarden 22 poäng i J18 Elit och han kan bli vass under säsongen 2016/17.

3. Robin Gren, back, född 1998

Robin Gren kommer ursprungligen från Mora och valde, inför förra säsongen, att återvända till klubben efter att ha representerat Brynäs i två säsonger och dessutom tagit ett SM-guld i J18. Backen har levererat poäng i den röda Moratröjan tidigare och kan ta nya kliv i sin utveckling kommande säsong.

Timrå IK

Foto: Nathalie Andersson

1. Elias Pettersson, forward, född 1998

En av de största stjärnorna bland Timrås juniorer är Elias Pettersson. Han spelade 25 matcher med Timrå i HockeyAllsvenskan säsongen 2015/16 och kommer förmodligen att ta plats där även kommande säsong. Han får dock spela juniorhockey i två säsonger till och kan bli farlig i ett eventuellt slutspel.

2. Jesper Wiberg, forward, född 1997

En av de spelare födda 1997 som varit mest framträdande i Timrås J20 är Jesper Wiberg. Forwarden hade en stor roll att axla när J18-laget mötte Brynäs i semifinalen våren 2015 och han levererar bra med poäng i Timråtröjan.

3. Simon Sandström, back, född 1997

Brynäsmålvakten Felix Sandströms tvillingbror Simon har valt att spela nästa säsong i Timrå och han kommer kunna tillföra mycket till laget som fick kvala sig kvar i SuperElit den gångna säsongen. Sandström är en stabil och tuff back som gör det defensiva jobbet i det tysta. Han gör inte mest poäng på isen, men är bra hemåt och har fina kvaliteter som back.

Mer läsning

Annons