Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jackman tar farväl av Wolverine

Nästa år hänger Hugh Jackman upp sina Wolverine-klor för gott. Han gör det när inspelningen av den ännu odöpta nya filmen om den kloförsedde superhjälten är över. Hur det känns? Tja, ännu så länge är han osäker.
– Jag ska berätta det för dig när vi har kommit dit. Vad jag vet är att det gäller att sluta medan man står på topp, säger han.

Annons

Han kommer då att ha spelat Wolverine i inte mindre än åtta filmer, och det är utan tvekan den roll som han blivit mest känd för. Men den 47-årige australiensaren gör mycket annat än actionfilm, nu senast till exempel rollen som skurken Blackbeard i Joe Wrights film "Pan".

Det är en prequel till berättelsen om Peter Pan, en ny story om hur barnhuspojken kommer till Landet ingenstans, där det visar sig att han har krafter som till exempel möjligheten att flyga, Nykomlingen Levi Miller spelar Peter, Rooney Mara är Tiger Lily, Garrett Hedlund är Hook och Jackman gestaltar den onde Blackbeard.

– Det är kul att spela någon som är en riktig bad guy, säger han.

– Han ska vara skräckinjagande men också fånig. Han kan göra vad han vill, han är helt oberäknelig, och det är det som gör honom så skrämmande. Jag kommer ihåg att när jag var liten, så var det otäckaste av allt när en vuxen var oberäknelig.

– Så under inspelningen ändrade jag mig lite från tagning till tagning. Ibland var jag barnslig, ibland fånig, ibland diabolisk, ibland skrämmande och ibland våldsam och högljutt skrikande.

Att Blackbeard ibland är helt over the top säger Jackman var mycket medvetet.

- Han ska vara det, för han älskar det. Han älskar att hålla tal och att klä sig i pråliga kläder, han älskar allt det teatrala. Och samtidigt är han ledsen och ensam.

"Peter Pan" är från början en bok av den brittiske författaren J M Barrie. Den har blivit tecknad film, spelfilm, det har gjorts en film om författarens liv och så nu en prequel. Vad är det denna berättelse har som fångar generation efter generation?

– Har du läst den på länge? Jag läste om den nyligen, och det är den mest hjärtevärmande berättelse som finns. Det är en varnande berättelse om att inte bli gammal, vare sig i sinnet eller i hjärtat, säger han och fortsätter:

– Hur länge vi än lever, är det upp till oss själva att se vilka möjligheter det finns till äventyr och att hitta magi och hopp. För barn kommer detta automatiskt, men när vi blir äldre verkar vi tappa tron på att vi kan flyga, att det är upp till oss själva att göra livet till det som vi vill att det ska vara.