Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacques Harvey slog banrekord på 100 meter

Jamaicanen Jacques Harvey vann 100 metersloppet på 10,03 sekunder.

Ett nytt banrekord till historien men sprinterstjärnan själv var inte nöjd.

– Jag ville verkligen springa under tio, säger Harvey.

Loppet som publiken väntat på hela dagen skulle också bli tävlingens stora höjdpunkt.

Startfältet i Wind sprints a-final för herrar var stenhårt och att förutsäga en segrare var omöjligt.

På startlinjen fanns bland annat Italienaren Simone Collio, Amerikanen Terrell Wilks, hemmasonen Stefan Tärnhuvud, Zeimbabweanen Brian Dzingai och framför allt – Jamaicanen Jacques Harvey.

Det blev två omstarter innan toppformade Jacques Harvey segrade.

21-åringen slog sitt personliga rekord (10,09) med sex tiondelar och vann loppet före Simone Collio. Harvey sprang fem tiondelar sämre än Usain Bolts världsrekord som är 9,58. Men den här gången blev det en besvärlig vind som inte gav honom de perfekta förutsättningarna.

–Jag började springa på ritkigt när det var 40 meter kvar. Jag är glad men samtidigt besviken, vinden och starten var dålig. Jag ville under tio sekunder, berättar Jacques Harvey.

Harvey hör till redkordsprinten Asafa Powells träningsgrupp och berättade också att det är väldigt hård träning som ligger bakom framgångarna.

– Springer jag under tio så är jag nöjd. Men jag njuter av att vara här, det har varit spännande och maten är väldigt god. Publiken har också varit fantastiskt så jag vill komma tillbaka.

Wind Sprints tvälingsledare Håkan Andersson tror att unge och talangfulle Harvey har en lysande framtid.

– Jag tror att vi kommer se honom som OS-medaljör i framtiden. Harvey är den just nu den största talangen och hade vinden varit bättre hade han kunnat göra ett Powell-lopp.

Hur beskriver du själv loppet?

– Jag bara sprang, säger Harvey och ler.

Hur ser resten av säsongen ut?

– Jag ska träna hårt och springa under tio – för jag vet att det kommer snart. Jag vill göra en grym säsong.