Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är frustrerad, förbannad och rädd – kanske kan det få någon att tänka till

Jag blir så fruktansvärt förbannad. Hela förra helgen stannade jag hemma om kvällarna för att jag var för rädd för att gå hem ensam. Nu kanske du tycker att min rädsla är extrem men det förändrar inte att det sker våldtäkter i vår värld. Det förändrar heller inte att jag stannar hemma, likt fängslad i lägenheten, i stället för att vara ute med mina vänner. Det förändrar heller inte att rädslan finns med mig varje gång då jag vill ta en kvällspromenad eller att jag tvekar på att ens vilja bringa fler barn till vår värld i framtiden.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag vet att det finns förödelse som är värre i världen och det gör mig bara ännu mer arg och ledsen. Kan vi sluta döda, våldta och sluta vara rent jävla allmänt dumma mot varandra? Jag menar, förutom död och våldtäkt så sker psykologisk förödelse i vår medievärld där min kropp helt plötsligt ser otillräcklig ut i min egen spegel. Och slutligen, ta inte bilen till jobbet eftersom det kan påskynda den globala uppvärmningen och därmed naturkatastroferna ännu mer.

En kan moraliskt ifrågasätta mig, vad jag borde ha gjort i stället för att skriva detta arga inlägg, men jag skrev det av ren frustration oavsett om en tycker det var onödigt eller ej. Det kanske får någon att tänka till under en lördagskväll, tar bilen till jobbet eller när brevet om att skänka pengar till Unicef (och andra organisationer) trillar ned i inkorgen. Eller så kanske det bara får någon att börja slänga aluminium i rätt sopnedkast just ikväll, men då har inlägget gjort någon än ingen inverkan alls i alla fall.

Sara Hallgren

Läs även:

Är Sundsvallsborna verkligen så otrygga som det påstås?

Tack, Försäkringskassan – ni slår undan fötterna för mig

Svårt att hitta sin sanna identitet – viktigt få balans mellan självkänsla och självkännedom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel