Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är hellre kissnödig på Birsta än i Stenstan

Kissnödig i Stenstan? Ja, då gäller det att veta var det finns en toalett. Ett mänskligt problem som man har löst i Birsta. Där finns gott om toaletter som dessutom är gratis. Har ni som planerar en levande stadskärna en bra lösning att komma med?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Några situationer hämtade från verkligheten:

■ Morgonen börjar med en stor kopp kaffe innan jag tar bussen från Hammarstrand in till stan. Det är en rätt lång resa och när jag är framme börjar kaffet tränga sig på – kissnödig! Men jag är inte så ofta inne i stan och vet inte var det finns en toalett.

■ En äldre man står förtvivlad och nervös bredvid en väktare i In-gallerian – kissnödig! Han har hittat en toalett men kan inte ta sig in eftersom man betalar toan med kort. Han äger inte ett kort.

■ Farmor och femåriga barnbarnet köper korv på torget. "Farmor, jag är kissnödig!" Nu är det brådis. Vad göra? Det blir en snabb promenad ner mot parkeringen vid Navet. Där finns en låg mur och ett stort träd där en liten man kan kissa när farmor "står för".

Det finns många som har problem och känner sig osäkra när man inte lätt hittar en toalett. Då åker man överhuvudtaget inte in till stan för en shoppingrunda. I stället väljer man Birsta där det finns gott om toaletter.

Nöden har ingen lag

Läs även:

Stäng toaletten på Fisktorget – försvåra för missbrukarna

Stordalen klampar in med en trist jättebur som parasiterar på Stenstan

Vi måste ha modet att utveckla Stenstan för en levande stadskärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel