Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag blir förbannad över politikernas sätt att sko sig på vården

Vem vill diskutera elefanten i rummet? Jag talar om det som alla politiska partier inte pratar om men som alla väljare är beroende av, vården.

Partierna i riksdagen vill inte att deras partibröder ska drabbas av arbetslöshet som i livet drabbar alla väljare. De vill vara förskonade för att de jobbat så länge för ett parti, men det finns det många som har gjort. Era partikamprater har ju bestämt att alla får max 910 kronor per dag i ersättning oavsett hur mycket man tjänat.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men som regionordförande så kommer hans ersättning att bestämmas av regionstyrelsen. De kommer säkert att vara snälla mot honom och ge honom en hel del skattemiljoner. Min fråga är: Varför ska han och andra i hans position tjäna så mycket på våra skattepengar för vård?

Vi måste kräva en statlig vård och som politiker måste de faktiskt inse att makten finns hos väljarna, och när de skyddar sitt som de nu gör så kommer det en efterbörd som de inte vill vara sist att lämna. Jag tror inte att något parti vill ta upp det jag sagt här – det handlar om makt och pengar, det är våra skattepengar de vill säkra med regioner och landsting.

Vilka tjänar på det? Jo, politikerna och tjänstemännen. Här har vi allt som vi behöver bli av med för att få en fungerande sjukvård. Om man mäter tyngden på varje anställd så är det mycket på varje axel som de i toppen inte bryr sig om.

De vi har i toppen nu inom landsting och kommun tror att de är som statsministern och kan kräva ungefär samma ersättning. Hur kan man ens tänka så, har man inom partiet tyckt så? Jag är förbannad! Nu måste något parti ta avstånd från alla fina avtal med SKL som ni producerat.

Roger59

Läs även:

Personalflykt och mänskligt lidande – regionledningen kan inte dölja totalhaveriet i vården

Jag vill veta att jag blir omhändertagen av utvilad personal

Ni brister i fantasin – maten ska även se aptitlig ut

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel