Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag duger inte längre i en värld av självupptagna egon

Moder Svea, varför duger jag inte i dina ögon? Varför har du sådan misstro mot den typ av funktionsnedsättning som jag och många med mig har? 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har Aspergers syndrom och adhd och jag är faktiskt också en människa med samma längtan efter att få tillhöra, att få vara med de andra. Men de andra skyr mig som pesten, varför gör de det moder Svea?

Du älskade moder Svea har förvandlats till ett hårt, kallt och cyniskt land fullt av empatilösa, självupptagna egon. Som bara ser till sig själva och inte har någon som helst medkänsla för människor som inte är unga, vackra och fullt friska.

Var det så du hade tänkt dig att detta med valfrihet skulle fungera? Alla jublade högt i skyn "hurra, nu får vi välja själva. Borta är all överstatlighet". Jag kan berätta hur det blev, det slog sönder solidariteten, tryggheten och omtanken människor emellan.

Men någonstans mitt i all hopplöshet så har jag ändå en tro på att det land där vi en gång brydde oss om varandra finns kvar någonstans inom dig, moder Svea. Jag tänker fortsätta att kämpa för allas rätt att få leva ett tryggt och bra liv, och det tror jag att de allra flesta vill.

Thomas Eriksson

För ett värdigt liv

Läs också:

Kroniskt sjuka borde inse vilken belastning de är för samhället

Färdtjänst fungerar skrattretande dåligt – var är servicen?

Hur tänker ni – ska vi vårda våra anhöriga hemma?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel