Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag fick väja för uteliggare och hjälpa en påverkad dam – ska det vara det första man möts av i Sundsvall?

Annons

Med anledning av Plus-artikeln Slink In vill se sovsalar vid tågstationen för utsatta: "Varför har man inte funderat på det?" ST 6/9.

Jag såg förslaget om sovsalar för hemlösa i närheten av järnvägsstationen i ST. Ett behov som sannolikt är stort men som kan kräva viss tanke innan handling och beslut. En lördag i slutet av augusti kom jag med tåg från Stockholm till Sundsvall C. I väntan på skjuts stod jag på framsidan av järnvägsstationen och fick där upplevelsen att först behöva väja höger för att undvika lukten från den första uteliggaren och sedan vänster ifrån lukten av en andra. Jag blev kvar i mitten.

Mina tankar kring denna märkliga situation blev kort därefter avbrutna när jag snudd på fick hjälpa en grovt påverkad dam som inte kunde ta sig de få trappstegen upp och själv in till själva vänthallen. Flera försök senare och lätt slagen lyckades hon. Alla tre förmodligen tragiska människoöden, det vet jag för lite om.

För mig kändes det varken tryggt eller särskilt välkomnande.

Den fråga som slog mig och som återkommer till mig är hur kommunen vill arbeta med dessa frågor och specifikt våra entréer till Sundsvall. Är min erfarenhet den bild vi vill måla upp och förmedla av Sundsvall när kommunen ska växa och staden ta plats som en motor i en aktiv tillväxtregion? Samma fråga kan dyka upp hos mig när jag passerar Navet eller någon av parkerna längs med Selångersån på väg till eller från Stenstan. För mig kändes det varken tryggt eller särskilt välkomnande. Jag kan knappast tro att det var det för andra besökande eller de tre människoöden jag träffade under loppet av tio minuter heller.   

Linda

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel