Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag har en ideologisk fråga till er

Replik på "Kapat rot – en sensationellt dålig reform", ST 12 oktober.

Centerpartisterna Emil Källström och Helena Lindahl går till storms mot sänkningen av rotavdraget från 50 till 30 procent. "Anställda kommer att förlora jobben och skatteintäkterna kommer att minska".

Alliansen har under många år predikat minskade bidrag i alla sammanhang och de svenska företagen skall vara konkurrenskraftiga, stå på egna ben och inte stödsubventioneras.

Då argumenterar ni i andra änden starkt för att med kraftiga bidrag statsunderstödja en hel bransch. Hur går det ihop med ideologin? Passar den bara ibland? Om man ökar rot-avdraget till 75 procent, hur många extra jobb blir det då? Ni har gjort byggbranschen till en sponsrad del av den offentliga sektorn. Att minska rot till 30 procent känns rimligt, att stödja en bransch under en lång tid med en kraftig subvention som 50 procent känns helt orimligt.

Olle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel