Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har inte gjort nazisthälsning"

32-åringen säger att han inte har gjorts sig skyldig till det han anklagas för.
Och det blev aldrig något deltagande i demonstrationståget för honom eftersom han greps innan dess och då befann sig på Kronobergshäktet.

Jag gjorde ett envarsingripande mot en person som gav sig på en aktivist, säger 32-åringen.

Det visade sig vara en civilklädd polis som gett sig på aktivisten och 32-åringen fördes till häktet. Men eftersom polisen inte legitimerat sig så avskrevs anklagelserna mot 32-åringen eftersom hans envarsingripande varit korrekt.

Så han släpptes och tog en taxi till Gärdet för att höra talen efter demonstrationen. Där greps han på nytt och anhölls.

Kriteriet för vilka som skulle gripas var att de hade vit skjorta.

Misstankarna mot honom om hitlerhälsning och för att han skrikit slagord kvarstår.

Det jag gjorde var en segerhälsning med knuten näve och det är helt lagligt. Och slagord skriker väl vilken politisk organisation som helst, de var inte rasistiska utan vi hälsade den kommande segern. Vilket också är helt lagligt.

I stället ifrågasätter han polisens massiva ingripande, tre fulla SL-bussar fylldes med demonstranter. Beslutet att de skulle omhändertas togs av åklagare som inte fanns på plats. Ingripandet har JO-anmälts med motiveringen att massgripanden bara är lagligt att tillgripa vid upplopp.