Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag har inte råd att betala er för dyra parkeringsavgift – nu är jag fast

"I en stad är det många olika behov och funktioner som behöver dela på samma utrymme. Handel, arbetsplatser, bostäder, nöjen, kultur exempelvis, har behov av parkering för sin verksamhet och besökare har krav på att kunna ta sig till sin målpunkt. Parkeringsavgifter är ett sätt att styra den tid en bil står parkerad så att så många som möjligt kan hitta en parkering när de behöver."

Så uttalar sig Sundsvalls kommun angående de ändrade parkeringsavgifterna. Jag förstår, men ändå inte. Visst, förändringar behöver göras, men till vilken kostnad? Östra Hamnen har varit min parkeringsplats, det har fungerat som en långtidsparkering. Min fastighet kan inte erbjuda mig detta, då de under två års tid har haft brist på parkeringsmöjligheter för sina boende. Jag har stått på Östra Hamnen till en låg avgift. Sundsvalls kommun har kunnat erbjuda mig att stå parkerad i fyra veckor till kostnaden av 200 kronor. Nu, sedan beslut i fullmäktige kostar det mig 180 kronor för sex dagar. Jag blir inte erbjuden att stå parkerad längre än sex dagar utan måste efter dessa dygn förflytta min bil. Med det sagt så brister man i sitt uttalande om arbetsplatser till bostäder.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Sundsvalls Kommun erbjuder mig att stå parkerad i Parkeringshuset Balder, i detta parkeringshus erbjuds jag stå parkerad i 14 dagar, till kostnaden av 40 kronor per dygn. Det kostar mig alltså 560 kronor att stå parkerad i 14 dagar. Slutligen, fyra veckor kostar mig då 1120 kronor i parkeringsavgift. Kommunen säger sig vilja uppmuntra de som arbetar eller bor i centrala Sundsvall och som parkerar under längre tid att välja en parkeringsplats lite längre bort och gå till bostad eller arbetsplats. Men att erbjuda oss medborgare att parkera i något av era parkeringshus är befängt.

Jag har inte råd att betala denna avgift. Jag är bosatt i Sundsvall, och arbetar där. Jag är med andra ord fast i Sundsvall då bil inte längre är ett alternativ för mig. Jag accepterar prisökningar men upplever denna ökning på tok för hög. Jag känner att man hade kunnat mötas halvvägs. Vi kan inte se på kommuner i storstäderna och tro att det är den lösningen vi skall ha och erbjuda våra invånare. Detta beslut drabbar mig som arbetare, boende. Men den drabbar också en redan svag handel, dess nöjen och fler exempel som ni som kommun gärna hänvisar till. Tack för att ni inte tänker på oss medborgare.

Soppatorsk

Läs även:

Med den rådande parkeringsbristen – varför utnyttjas inte den halvtomma ytan vid Emhart?

Orimliga prishöjningar på parkeringar i centrum – alla kan väl inte bo i Stenstan?

Trafikplaneringen i Sundsvall är ett skämt – riv upp allt och satsa på säkerheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel