Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag kan inte längre stå bakom mitt parti i sjukhusfrågan – nu lämnar jag

Här följer ett öppet brev till mina väljare.

Vänsterpartiet i Västernorrland gick till val i landstinget med "tre sjukhus i Västernorrland", med andra ord inte tre akutsjukhus. Det var ett villkor för min medverkan i landstinget. Jag blev inkryssad – ett stort tack till mina väljare för det.

Läs en intervju med Kenneth Challis här (för Plus-kunder): Kenneth Challis tar av sig sin munkavle – "Det här kan jag inte ställa upp på längre"

Sedan flera decennier har min hållning varit känd i Sollefteå sjukhus-frågan: att BB/förlossningen på Sollefteå sjukhus framför allt inte är patientsäkert. BB/förlossningen är inte kostnadseffektiv och har sedan många decennier varit beroende av stafettläkare.

Vänsterpartiets landstingsgrupp bröt vallöftet om tre sjukhus och ändrade till tre akutsjukhus, och jag fick förhandla mig till att samvetsrösta i Sollefteå sjukhus-frågan mot att inte gå upp i talarstolen eller att uttala mig massmedialt.

Läs även: Upprörd specialistläkare om landstingstoppen: "Lögnkultur raserar länets vård och hotar demokratin"

Jag har röstat enligt mitt samvete och bidragit till att Sollefteå BB/förlossning, men även akut kirurgi och ortopedi lagts ner. Ingen personal har blivit arbetslös och elektiv kirurgi och ortopedi fungerar väl.

Nu vill Vänsterpartiets landstingsgrupp riva upp ovan nämnda beslut. Jag väljer därför att utträda ur Vänsterpartiets landstingsgrupp och fortsätter att rösta som vänsterpartist. Jag står fast vid vårt tidigare fattade beslut.

Kenneth Challis

Vänsterpartist

Läs även:

Helt fel hantering av sjukhusfrågan – hur kan det ha gått till?

Tvångsäktenskapet mellan Medelpad och Ångermanland måste lösas upp

Elin Nilsson: Jag skäms över mitt län – varför tolererar vi snedstegen från vänster?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel