Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag kör knappt 200 mil om året i min jänkare – varför ska jag straffas?

Replik på L: Orimligt att rika Teslaägare får stora rabatter – höj skatten för miljöbovarna i stället, ST 24/10.

Att höja bilskatten för äldre bilar är totalt vansinne. Jag äger en äldre jänkare och kör normalt under 200 mil om året, senaste året var det 183 mil mellan besiktningarna. Årsskatten är på 2 627 kronor vilket blir 14,35 kronor per mil, plus övriga skatter på bensinpriset, suck!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag blir så trött på den styrande inkompetenta verklighetsfrånvarande miljömaffian som inte begriper att mitt körande med min gammelbil är miljöfrämjande fast helt utan subventioner. I stället blir folk som köper en ny så kallad miljöbil och kanske kör 2 000–5 000 mil om året subventionerade med tusenlappar. Samtidigt höjs röster för att höja bilskatten för de som kanske inte har råd att köpa nya bilar, suck igen!

Kontentan borde rimligtvis vara att all bilskatt borde tas ut via bränslepriset, och glesbygdens bilister ska ha avdragsrätt med vissa mil per år, hur många har jag ännu inte bestämt.

Tommy i Karlsvik

Läs även:

Björn Abelsson: Bättre trafiksituation om fler i centrum skippar bilen

Laddplatserna är inte en parkeringsplats – jag ställer mig inte framför pumpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel