Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag skulle vara väldigt glad för 10 000 i månaden – sluta klaga och jobba för skattefri pension i stället

Replik på Handels: Vi är förbannande och trötta – rätt till heltid är ett måste, ST 10/9.

Handels avd. 27 skriver att en som jobbar halvtid inom handeln får en lön, med ob-tillägg, som är 16 000 kronor. Efter skatt har man då 10 720 kronor kvar. Enligt insändaren är detta ett belopp som få kan leva på, att det ligger inom vad som kallas relativ fattigdom. 

Jag är nybliven ålderspensionär, har jobbat sedan jag var 18 år, och efter skatt har jag 8 489 kronor i månaden. Så hade jag 10 720 – vilket dessutom är på en halvtid – så skulle jag vara väldigt glad.

Utifrån Handels resonemang är jag alltså en fattigpensionär – och jag märker ju att jag inte kan unna mig samma saker som när jag jobbade. Bara för att man går i pension så stannar ju inte livet upp – jag har fortfarande lust att göra saker, jag har inte satt mig stilla på en stol för att invänta döden.

I stället för att klaga på en nettolön på runt 10 000 för en halvtid, jobba i stället för att en allmän pension som ligger lägre än 13-15 000 per månad ska vara skattefri! Det skulle innebära att pensionärer skulle få en helt annan självkänsla, och att inte lika många skulle behöva vara beroende av en massa bidrag.

Fattigpensionär

Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel