Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag vill ta stort ansvar"

Samtliga nyförvärv var på plats när Sundsvall Hockey gick på is i går.

Ett av de mest rutinerade: Moraveteranen Mikael Simons.

– Jag vill ta ett stort ansvar och vara en av ledarna i laget, säger han.

Visst svischade det förbi ett gäng bekanta ansikten. Men det är många nya och unga i 2010/11 års upplaga av Sundsvall Hockey.

Mikael Simons tillhör kategorin ny, men knappast ung.

32-åringen har tillhört Mora IK hela karriären, bortsett en säsong i Timrå IK 2001/02.

– Men det mer av en slump att man hamnade här uppe igen, säger Simons efter att han klivit av isen.

Bredvid honom står dottern Tuva. Hon och brorsan Leon, som är uppe på läktaren, är en del i anledningen till att det blev Sundsvall Hockey för pappa Mikael.

– Familjen ska bo kvar i Mora och det är ganska nära till Sundsvall. De kan komma upp nästan varje helg och de är med mig här nu första veckan. Jag har aldrig varit borta från barnen en längre tid förut, så vi får hoppas att det funkar.

Men det finns fler anledningar till att Simons valde Sundsvall.

– "Djoosen", som jag haft som tränare i Mora tidigare, har pratat gott om Sundsvall och det är ett ungt och formbart lag.

– Sen ville jag få en ny chans i Allsvenskan nu när jag inte kunde vara kvar i Mora. De ville föryngra och jag var väl för gammal med mina 32 år. Men så känns det inte. Jag tycker att jag har mycket elithockey kvar i mig.

Vad tror du att Sundsvall har för förväntningar på dig?

– Jag hoppas att de förväntar sig att jag ska ta ett stort ansvar. Jag vill ta ett stort ansvar och vara en av ledarna i laget.

Hur känns det i fötterna så här efter första ispasset då?

– Ingenting, jag är bortdomnad från knäna och neråt, skrattar Simons.

Sundsvalls första träningsmatch är den 19 augusti mot Almtuna. Men för Mikael Simons väntar matchande redan i helgen, då han ska spela i en jubileumsmatch i Mora då klubben firar 75 år.

– Så jag har ju ett par dar på mig att komma i matchform, skämtar Simons.

– Det brukar ju ta lite längre tid än så...

Ett annat av de nya ansiktena på gårdagens träning var Björn Danielsson, som kamperade ihop med huvudtränaren Pär Djoos. Han kom upp i måndags, men det återstår ännu några detaljer innan han är helt klar som ny assisterande tränare.

– Det var kul i dag, framför allt att se grabbarna. Jag tyckte det var lite lätt imponerande för att vara första ispasset, det såg jäkligt intressant ut, säger han.

Den ende som saknades på gårdagens träning var forwarden Oscar Johansson som har en känning i baksida lår. Det ska dock inte vara någon större fara med honom.