Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill veta att jag blir omhändertagen av utvilad personal

Replik på Ingen säger något om att andra branscher får skattepengar – varför skulle vinst innebära sämre kvalitet? ST 12/9.

I min insändare skrev jag inte att det skulle bli nya jobb om privata aktörer tvingas lägga ner utan att om landstinget och kommunen får mer skattepengar kan de anställa fler i stället för att tvingas anlita dyra bemanningsföretag. När det gäller det du skrev om att bland annat IT- och byggbranschen får mer skattepengar, så är ju det en helt annan budget av skattepengarna, så det blir fel att jämföra dessa olika branscher med varandra.

Läs insändaren här: Debatten om vinster i välfärden kan leda till fler jobb

Jag vill gärna veta att om jag behöver sjukhusvård så ska det finnas utvilad personal som tar hand om mig och att jag får träffa samma läkare och sjuksköterskor vid varje besök i stället för att det är nya personer från bemanningsföretag varje gång vilket skulle kännas otryggt. Varje skattekrona som landstinget och kommunen får är så otroligt viktiga för oss alla medborgare.

Jag är inte anställd varken hos landstinget eller kommunen utan är långtidssjukskriven.

Eva-Lena

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även:

Att tjäna pengar på vård, skola och omsorg känns inte rätt

Du är inte ensam – att stoppa vård- och utbildningspengar i egen ficka är makabert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel