Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagade i kapp cykeltjuv

Ett gäng tjejer i Ånge blev riktiga "Blomkvistare" och jagade en cykeltjuv genom samhället.
Tjuven försvann, men cykeln som stals för en månad sedan från en av tjejerna kom tillrätta.

Det var när ett kompisgäng satt utanför Gluggens närbutik i Ånge och mumsade godis som en kille kom förbi på cykel.

En av tjejerna hajade till, pekade på cykeln, utbrast till kompisarna att det var Ginas stulna cykel. Den försvann för en månad sedan när Gina var på fotbollsträning på idrottsplatsen i Ånge. Den var spårlöst borta när jag skulle åka hem, berättar hon.

Tjejerna började prata med killen var han hade fått tag i cykeln samtidigt som en av dem ringde till Gina Eriksson som ägde cykeln. Killen sade att det var en kompis som ägde cykeln, men så anade han oråd och stack iväg, berättar Isabelle Neuman.

Samtidigt hade cykeln ägare Gina Eriksson hunnit fram till kompisarna och nu började jakten på cykeltjuven. Han cyklade mot ett av bostadsområdena i Ånge och försvann in i en portuppgång. Vi hann aldrig se var han försvann. Men vi gav inte upp utan sprang upp och ned i varje portuppgång för att se om vi såg honom, och cykeln, berättar Gina Eriksson.

Men cykeltjuven var borta.

Cykeln hittades senare av en tjejerna slängd i ett buskage.

Samtidigt som man jagade cykeltjuven ringde man polisen.

Vi var inte rädda, berättar tjejerna.

Polisen kom och tog med sig cykeln. De ville ha med den så att allt skulle gå rätt till. Men jag tror att jag snart får igen den eftersom jag hade ramnumret uppskrivet och kunde berätta det för polisen, säger Gina Eriksson.

Samma dag som jakten på cykeltjuven pågick fyllde Gina Eriksson 13 år. Det här blev en annorlunda födelsedag. Och som tack för tjuvjakten bjöd Ginas föräldrar hela gänget på middag.

Cykeln var lite repad och så hängde det ett lås på den, det var ju inte så kul även om jag har fått igen cykeln, slutar en trots allt en glad och nöjd Gina Eriksson.