Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagar back från Leksand

Merparten av de kontrakterade spelarna är födda 1993–94. Men Timrå IK vill komplettera truppen med ännu fler ur samma årgång.
Som Mattias Nilsson, 20-årig gotlänning med 47 matcher i SHL för Leksand på meritlistan.
– Intressant spelare, medger Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg.

Annons

Blogg: Jimmy Hamrin om Mattias Nilsson

Mycket mer vill inte Norberg säga i dagsläget. Och Mattias Nilsson själv var på onsdagskvällen upptagen av match med Leksand i JSM-slutspelet.

– Vi jobbar på med både spelare och ledare, säger Kent Norberg.

Mattias Nilsson är till skillnad från backkollegan och nyförvärvet från HV, Jimmie Jansson, liten till formatet. Mäter 175 centimeter och väger knappt 75 kilo. Men kvick, rörlig och intensiv på isen.

Nilsson fick sin ungdomsfostran i Visby-Roma, men flyttade till Leksand och hockeygymnasiet i dalametropolen som 16-åring.

Han har representerat samtliga pojk- och juniorlandslag, från 16 år och upp till J20, och varit bärande i Leksands uppsättningar i varje åldersklass.

Däremot dröjde seniordebuten i LIF. Efter att ha varit utlånad till Borlänge i division I för ett par år sedan tog han i slutet av förra vintern plats i Leksandslaget, som tog sig upp i SHL via Kvalserien.

Och den här vintern har han varit given i truppen – utan att för den skull få överdrivet med speltid.

Det kan han nu få i Hockeyallsvenskan med Timrå IK.

Inget är helt klart, men mycket talar för att Mattias Nilsson byter blått och vitt mot rött och vitt säsongen 2014–2015.

Annars är det alltså status quo i Timrå (Patrik Noréns övergång till Almtuna räknas ju inte riktigt, då denne var på lång från just Leksand), där tränarkonstellationen fortfarande är olöst. Åtminstone utåt.

Inte heller förhandlingarna med centertalangen Emil Pettersson har utmynnat i någon kontraktsförlängning. Ännu.