Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägareförbundet i Timrå vill utrota alla vilda vargar i Sverige

Under onsdagskvällen beslutade Svenska jägareförbundet i Timrå att ställa sig bakom en motion som om att Sverige inte ska ha en enda frilevande varg.
– Jag har skrivit motionen,

Annons

Totalt 30 personer deltog i mötet. Av dem röstade sju emot att motionen skulle antas och fjorton för medan nio valde att lägga ner sina röster.

– Det blev en hel det diskussioner där på mötet innan beslutet. En del ville inte ha varg, andra vill inte ha varg men vill inte säga det, säger Per-Arne Olsson.

Har det varit några problem med varg i Timrå?

– Nej inte i Timrå. Men längre norrut blev en hund skadad. Och Indal dödades flera får, säger Per-Arne Olsson.

Svenska jägareförbundets i Timrås ordförande var själv inte med på mötet.

– Jag var på resa. Som styrelse är man ett verktyg för medlemmarna, röstar stämman igenom någonting så är det så. Jag kan inte sätta mig emot det, säger Leif Hammarberg, ordförande Svenska jägareförbundet i Timrå.

riksdagen har beslutat att Sverige ska ha en vargstam med 300 individer.

– Det finns det riksdagsbeslut på, det lär vi inte kunna ändra. Men vi kan skicka en signal om vad jägarna ute i landet vill, säger Per-Arne Olsson.