Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten pågår för fullt efter attack på tvååring – polisen utreder alla sorters motiv

En tvåårig pojke utsattes under torsdagskvällen vid 18-tiden för så pass grovt våld på busstorget i centrala Östersund att polisen rubricerar det som försök till mord. Polisen söker en misstänkt gärningsman och utgår i nuläget från alla sorters motiv.

Se också: Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Den misstänkte mannen beskrivs av polisen som en man mellan 30 och 50 år gammal, cirka 180-185 cm lång och ljushyad. Mannen var klädd i blå jacka och blå byxor och bar en mörk huvudbonad av något slag. Han har normal kroppsbyggnad och kan eventuellt ha burit glasögon. Misshandeln skedde på det övre planet på busstorget. Mannen ska ha sparkat på en tvåårig pojke innan han försvann från platsen på cykel, i nordlig riktning längs Rådhusgatan. Pojken fick uppsöka sjukhus men ska ha klarat sig med lindriga skador.

Maria Olofsson är förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen och hon leder utredningen. När ÖP pratar med henne strax innan lunchtid på fredagen säger hon att ett flertal personer har hörts men att de fortfarande vill komma i kontakt med vittnen, speciellt den person som ska ha sprungit efter mannen när han försvann på en cykel.

Har ni fått några tips sedan ni gick ut med ett signalement?

– Vi har fått ett tiotal tips som vi bearbetar.

Drygt tio poliser arbetar med fallet inne på stationen och polisen finns också på plats med en patrull på busstorget under dagen för att ta emot tips och samla in information om någon fler vill berätta. Däremot finns det inte någon inspelad video tillgänglig eftersom kameraövervakning på busstorget endast sker i realtid.

– Men vi samlar in övervakningsfilmer från stan, vi vet ju inte exakt vilken väg han tog, säger Maria Olofsson.

I nuläget utgår polisen från alla möjliga motiv till våldshandlingen.

– Jag kan inte uttala mig om motiv, så länge vi inte har en gärningsperson kan vi inte veta hur han tänkte.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej gudskelov, det är så lågt gjort.

Se också:

Läs också:

Busschauffören fortfarande misstänkt för grovmisshandel av tvååringen

Tvååring utsatt för mordförsök på busstorget

TV: Polisen på plats på busstorget: Vi jobbar för högtryck